Cu siguranță tradițiile de mai jos nu vor fi sursă de inspirație pentru nimeni, însă pentru a satisface curiozitatea și a ne îmbogăți cunoștințele, vă invităm să descoperiți o serie de obiceiuri de nuntă, pe cât de inedite pe atât de fascinante.
Moda și tradițiile moderne occidentale impun mireselor (și din păcate nu numai lor) să slăbească și să își țină greutatea sub control nevrotic, de parcă frumusețea ar fi doar o chestiune de talie.
Și totuși există o cultură care, dimpotrivă, obligă viitoarele mirese să se îngrașe: în Mauritania, de fapt, pentru a ridica statutul social al bărbatului, acesta are nevoie de o soție grasă și pentru acest motiv fetele de vârsta căsătoriei sunt antrenate să se îngrașe.
În țara, care se află în partea de nord-vest a Africii, chiar sub Maroc și Algeria, a rămas intactă mentalitatea care era cândva și tipică Europei, potrivit căreia o femeie plinuță, cu rulouri de grăsime, este un semn de bunăstare economică.
Problema aici este însă că îngrășarea nu este o alegere liberă pentru fete: de la 5 ani până la 15 ani, de fapt, sunt trimise în tabere speciale după o tradiție numită leblouh: aici sunt forțate să se îngrașe pentru că acest lucru le va crește șansele de a-și găsi un soț.
Să trecem la un rit mai puțin dramatic, chiar dacă nu complet lipsit de violență. Potrivit Cinque Cose Belle, în Coreea de Sud, într-o tradiție numită balaka, mirii nu pot, de fapt, să părăsească banchetul de nuntă înainte ca prietenii mirelui - și uneori chiar și prietenii miresei - să îl bată pe mire la tălpi. De fapt, tradiția cere mirelui să-și scoată pantofii și șosetele, gleznele să fie legate cu o frânghie și apoi toți invitații disponibili să-i bată tălpile.
Semnificația acestei tradiții, care se practică mai mult în glumă decât violent, pare să se regăsească într-un fel de invitație adresată soțului de a-și îndeplini atribuțiile în noaptea nunții.
Destul de extremă, dar hotărât curioasă, este și a treia tradiție de pe lista noastră, care vine din partea de nord a insulei Borneo, lângă Indonezia.
De fapt, în comunitatea Tidong, este o practică obișnuită ca soții să nu meargă la baie timp de trei zile și nopți consecutive - adică 72 de ore consecutive - după fatidicul DA.
O interdicție care nu este doar simbolică: membrii familiei celor doi soți sunt, de fapt, obligați să păzească baia din casă și să verifice dacă tinerii căsătoriți mănâncă și beau foarte puțin, tocmai pentru a-i împiedica să cedeze tentației de a-și elibera propriile intestine înainte de cele trei zile.
Pe scurt, suferința imediat după ceremonie i-ar pregăti pentru a face față mai bine anilor care vor veni. A nu-ți ține intestinele și a ajunge în baie este, așadar, considerat un semn rău, un semn că noul cuplu poate să nu reziste sau să nu poată avea copii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu