Iată cum vă puteți face, acasă, cele mai delicioase batoane energetice.
100 g migdale naturale
70 g nuci caju
30-50 g fistic sau nuci
2 linguri de fulgi de porumb
1 lingură de miere
100 grame de ciocolată neagră 70%
Cuptorul se încălzește la 170 de grade Celsius. Ingredientele se amestecă într-un bol, fulgii de porumb se sfărâmă, iar toate acestea se amestecă bine cu mierea.
Puneți compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, întindeți-o într-un strat de grosimea unui deget și cu ajutorul unui pahar apăsați peste o altă hârtie de copt, astfel încât să nu existe pungi de aer între nuci.
Coaceți compoziția pentru 40 de minute.
Lăsați să se răcească bine înainte de a le tăia în batoane, indicat ar fi ca răcirea completă să se facă în frigider.
Tăiați batoanele în porții de două degete lățime și o palmă lungime. Înmuiați batonașele astfel obținute în ciocolata topită, însă doar pe o parte a acestora.
Lăsați ca stratul de ciocolată se se întărească înainte de a le consuma. Acestea se pot păstra mai multe zile la frigider.
Trebuie reținut faptul că fiecare baton energetic obținut are un aport caloric destul de mare, de aproximativ 200 de calorii, astfel este bine să țineți cont de acest lucru atunci când aveți urmați un plan de consum caloric.
Poftă bună!
Citește și: Trufele de casă, cu sau fără vișine, un desert ușor de realizat
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu