Vă prezentăm cele mai frecvente greşeli pe care toate gospodinele le fac atunci când gătesc carne.
Gătiti carnea imediat după ce aţi scos-o din frigider
Schimbarea bruscă a temperaturii va face carnea mai puţin suculentă. Pentru a evita acest lucru și pentru a profita din plin de calitatea cărnii, cel mai bine este să o lăsați la temperatura camerei timp de 20 sau 30 de minute înainte de a găti.
Nu scurgeţi carnea de apă în momentul în care o puneţi în tigaie
Carnea trebuie scursă foarte bine de apă în momentul în care o puneţi în tigaie. Pentru a face acest lucru, încercați să uscați carnea cu prosoape de hârtie. În acest fel, friptura va fi mult mai gustoasă.
Gătiti la foc foarte mare
Dacă gătiți carnea la foc mare riscaţi ca numite părţi să fie crude, în timp ce altele vor fi arse. Cel mai bine este să încălziți tigaia sau grătarul înainte de a pune carnea pe grătar. Aceasta trebuie gătită la foc mediu.
Înţepaţi de prea multe ori carnea
Dacă înțepăm în permanență carnea, vom face prea multe găuri și aceasta îşi va pierde sucul natural. În mod ideal, folosiți pensete pentru a nu străpunge suprafața exterioară a cărnii.
Nu gătiţi suficient carnea
Ideal este să mențineți carnea la 65 ° C mai mult de două minute, o acțiune care distruge agenți patogeni precum Salmonella sau E.coli.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu