Există câteva greşeli grave pe care le faci atunci când găteşti legume. Dacă vom încerca să le evităm, vom profita mai bine de legume și vom reduce foarte mult cantitatea de mâncare care ajunge în coșul de gunoi.
Spălați legumele prea devreme
Legumele trebuie spălate în momentul în care le consumăm. Dacă le spălăm mai devreme, riscăm ca acestea să fie contaminate cu microorganisme, prin urmare se vor deteriora mai repede.
Tăiați toate legumele mai devreme
Atunci vreţi să economisiţi timp tocaţi mai devreme legumele. Aveţi mare grijă dacă faceţi asta, pentru că nu toate legumele sunt la fel de bune dacă sunt tăiate mai devreme.
De exemplu, anghinarele, vinetele, cartofii sau roșiile nu trebuie niciodată să fie tăiate în avans, doar în momentul în care vor fi gătite.
Aruncați mult atunci când curăţaţi legumele
O mare parte din vitaminele și aromele legumelor se găsesc în coajă. De exemplu, morcovii și cartofii pot fi spălați bine și periați înainte de a fi gătiţi.
Desigur, dacă insistați să aruncați coaja în coșul de gunoi, folosiți un instrument care vă permite să curățați legumele eficient și fără a arunca o cantitate mare de produs .
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News