Când frigderul este aproape gol, dar ți-e poftă de ceva dulce, poți coace cornulețe incredibil de delicioase, umplute cu dulceața din cămară.
Ingrediente pentru aluat (16 cornulețe):
apă - 100 ml,
făină de grâu - 330 grame,
ulei de floarea soarelui - 100 ml,
zahăr - 2 linguri,
praf de copt - 1 linguriță.
Pentru umplutură - dulceața preferată.
Într-un castron, combinați apa și uleiul. Adăugați zahărul. Amestecați bine pentru a dizolva zahărul. Urmează apoi făina și praful de copt. Frământați bine aluatul, care trebuie să fie elastic și moale. Acoperiți aluatul cu folie alimentară și lăsați-l să se odihnească timp de 30 de minute.
Cum să încălzești pastele, pentru a le savura a doua zi: patru moduri, dezvăluite de bucătari
După ce timpul a expirat, frământați din nou aluatul. Întindeți apoi aluatul într-un cerc de aproximativ 2 mm grosime. Tăiați aluatul în triunghiuri (asemănător cu principiul tăierii pizza). Ar trebui să aveți 16 bucăți.
Întindeți umplutura pe partea mai groasă a triunghiului și rulați-l spre interior. Puteți folosi orice dulceață sau chiar fructe din compot.
Preîncălziți cuptorul la 170 de grade și așezați cornulețele pe o foaie de copt tapetată cu pergament. Coaceți cornulețe 30 de minute. Poftă bună!
Iubitorii de deserturi, cu siguranță, nu trebuie să rateze rețeta de mai jos.
Gogoașa cu caramel este un desert foarte moale și delicios și se prepară extrem de rapid și ușor. Pentru a face blatul veți avea nevoie de un blender.
Ingrediente pentru blat:
1 linguriță esență de vanilie,
6 ouă,
1 litru de lapte
250 grame de zahăr,
200 grame de biscuiți uscați.
Ingredientele pentru prepararea caramelului:
45 de grame de apă,
4 lingurițe de zahăr.
Puneți biscuiții într-un blender, iar apoi adăugați ouăle. Turnați laptele, zahărul, esența de vanilie și porniți și mixați toate ingredientele. Veți obține un amestec lichid și fără cocoloașe.
Într-o tigaie, turnați 45 grame de apă și zahărul. Puneți oala pe foc și gătiți până când zahărul se va dizolva complet. Odată ce caramelul este gata, turnați-l pe fundul unei forme de gogoși. Apoi, adăugați aluatul de biscuiți. Forma în care ați turnat aluatul se așează într-o tavă, în care trebuie să turnați apă la temperatura camerei.
Acoperiți forma cu folie de aluminiu și puneți-o în cuptorul preîncălzit. Lăsați desertul să se coacă la o temperatură de 170 de grade, aproximativ 60 de minute.
Când prăjitură este gata, se scoate din cuptor și se lasă să se răcească complet. Se acoperă apoi cu folie alimentara și se dă la frigider pentru câteva ore.
După timpul necesar, se îndepărtează folia. Forma cu prăjitura se pune pe o cratiță plină cu apă clocotită. În acest fel veți putea extrage prăjitura din formă și, în același timp, caramelul se va topi. Acum nu vă mai rămâne decât să întoarceți desertul cu capul în jos pe un platou. Poftă bună!
Trei roșii, trei ouă și puțină brânză sunt suficiente pentru o cină delicioasă, gata în 5 minute.
Această rețetă ușoară și simplă și vă permite să serviți un preparat delicios, care are doar 220 de calorii.
Alegeți roșii foarte ferme, rotunde și eventual bio.
Ingredientele de care aveți nevoie:
3 roșii,
3 ouă
50 grame de mozzarella,
50 grame de parmezan ras,
50 grame de maioneză ușoară,
o ceapă mică,
2-3 linguri de ulei de măsline,
piper și sare - după gust.
Se toacă ceapa fin și se pune deoparte. Mozzarella se taie în felii de maximum jumătate de centimetru.
Preîncălziți cuptorul la 200°, turnați puțin ulei într-o tavă dreptunghiulară.
Castraveți murați cu mere: legumele sunt crocante, iar saramura este delicioasă
Roșiile se spală și se usucă. Tăiați-le capacele și scoate-i pulpa și semințele roșiilor. În fiecare roșie puneți câte puțină ceapă tocată și câte o felie de mozzarella. Spargeți în fiecare roșie câte un ou. Nu uitați de sare și piper.
Se mai presară puțină ceapă peste ouă, se adaugă câte o linguriță de maioneză și parmezan. Puneți capacele tăiate pe fiecare roșie.
Cea mai veche rețetă a plăcintei cu mere: ai nevoie de câteva produse și capodopera culinară e gata
Coaceți roșiile timp de 25 de minute. Scoateți-le din cuptor și lăsați-le să se răcească puțin înainte de servire! Sunt o minune! Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu