Capitala României a intrat în topul celor mai ieftine destinații de vacanță din Europa.
Vacanţele în marile oraşe ale Europei pot fi destul de costisitoare. Însă o publicaţie de călătorii vine în ajutorul celor care au un buget limitat pentru excursii şi a întocmit un clasament al celor mai ieftine, dar bune, city breakuri de pe continent.
Bucureştiul a intrat în topul destinaţiilor accesibile ale Europei. Capitala este pe locul 13 în clasament. Locul fruntaş este ocupat de Krakovia. Este al doilea cel mai mare oraş al Poloniei şi unul dintre cele mai accesibile din Europa. Pasionaţii de călătorii spun chiar că rivalizează cu Praga, dar are două mari avantaje. Este mai puţin aglomerat, iar preţurile sunt considerabil mai mici. O noapte de cazare la un hotel de trei stele costă între 20 şi 40 de euro.
Pe locul doi este Porto, o destinaţie la mare căutare în această vară. Şi nici nu este de mirare având în vedere că este una dintre cele mai ieftine din vestul Europei. Oraşul este adesea comparat cu Lisabona şi renumit pentru vinul care îi poartă numele. Aici, o camera la un hotel de trei stele poate fi rezervată în medie cu 40 de euro pe noapte, iar bugetul de mâncare se ridică la 15, 20 de euro.
Locul 3 este urmat de Atena. Ştim că acum nu este tocmai recomandat să mergem acolo din cauza incendiilor şi a caniculei. Însă pentru atunci când lucrurile se mai liniştesc, este bine de reţinut că este o destinaţie ideală dacă ne gândim la raportul calitate- preţ. Aici, costurile se ridică la 45 de euro pentru o noapte de cazare la un hotel de trei stele. Atena este urmată în clasament de destinaţii precum Budapesta, Ljubljana, Sevilla dar şi de Bucureşti, aşa cum vă spuneam mai devreme, precizează ObservatorNews.
Aproximativ 28% dintre cetăţenii Uniunii Europene, sau 35 milioane de persoane, nu îşi permit să meargă într-o vacanţă de vară timp de o săptămână, o cifră care creşte la 59,5% pentru persoanele cu venituri sub rata riscului de sărăcie, arată un studiu publicat luni de Confederaţia Europeană a Sindicatelor (CES), informează AFP.
În rândul persoanelor care trăiesc în risc de sărăcie, adică cu mai puţin de 60% din venitul mediu, Grecia este în cea mai proastă situaţie, în condiţiile în care 88,9% din persoanele ameninţate de sărăcie nu îşi permit să plece o săptămână în vacanţă. Urmează, în ordine, România (86,8%), Croaţia (84,7%), Cipru (79,2%) şi Slovacia (76,1%), a precizat CES.
În cifre absolute, cel mai mare număr de persoane în această categorie se regăseşte în Italia - 7 milioane de persoane, Spania - 4,7 milioane, Germania - 4,3 milioane, Franţa - 3,6 milioane, Polonia - 3,1 milioane şi România - 3,077 milioane de persoane.
Mulţi dintre europenii cu venituri mai mici de 60% din medie sunt şomeri sau pensionari, dar acest grup include şi milioane de muncitori plătiţi cu salarii mici, în special cei care câştigă salariu minim legal.
O analiză a datelor Eurostat arată că inegalităţile în materie de concedii între cei mai săraci muncitori şi ceilalţi au crescut în 16 state membre pe parcursul ultimului deceniu (citește continuarea AICI).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News