Îți lipsește inspirația pentru urările de Crăciun? Noi îți propunem unele dintre cele mai frumoase gânduri pe care le poți transmite celor dragi, cu ocazia Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos.
Iată câteva dintre urări:
"Cu ocazia Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, îți doresc să simți căldura și bucuria Crăciunului în fiecare colț al inimii tale. Fie ca lumina stelelor să-ți aducă fericire, iar fiecare moment să fie presărat cu zâmbete și împliniri. Crăciun fericit!"
"Sărbătoarea Nașterii Domnului Iisus Hristos să-ți aducă liniște și pace în suflet, bucurie în inimă. Fie ca fiecare zi să strălucească precum o steaua de Crăciun, iar visurile tale să devină realitate. Crăciun fericit și un An Nou plin de realizări!"
"În acest Crăciun, să-ți găsești în suflet lumina care să îți arate calea și să îți aducă fericirea pe care o meriți. Sărbătoarea Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos să fie plină de momente frumoase alături de cei dragi. Crăciun fericit și un An Nou plin de împliniri!"
"La Nașterea Mântuitorului nostru Iisus Hristos, îți urez ca lumina Crăciunului să alunge întunericul din viața ta, iar căldura să-ți umple fiecare colț al inimii. Să ai parte de sănătate, fericire și iubire. Crăciun fericit și un An Nou plin de bucurii!"
"În prag de sărbătoare a Nașterii Domnului, îți doresc un Crăciun minunat, plin de liniște și bucurie. Fie ca spiritul Crăciunului să îți aducă amintiri frumoase și să-ți umple casa cu căldura familiei și a prietenilor dragi. Crăciun fericit!"
"În această perioadă a anului, să fii înconjurat de iubirea celor dragi, să ai parte de clipe de fericire și să simți căldura Crăciunului în fiecare pas pe care îl faci. Crăciun fericit și un An Nou plin de reușite!"
"Sărbătoarea Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos să aducă în viața ta momente de bucurie și liniște. Fie ca aceste sărbători să te învăluie și să îți aducă zâmbete sincere. Crăciun fericit și un An Nou plin de prosperitate!"
"În lumina stelelor de Crăciun, îți transmit cele mai sincere urări de fericire, sănătate și iubire. Îți doresc ca fiecare zi să fie presărată cu bucurii și realizări. Crăciun fericit și un An Nou plin de împliniri!"
"La Nașterea Domnului Iisus Hristos, să primești darul liniștii interioare, bucuriei pure și iubirii necondiționate. Fie ca sărbătoarea Crăciunului să transforme fiecare vis în realitate. Crăciun fericit și un An Nou plin de succese!"
"În această perioadă specială a Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, îți urez să ai parte de clipe de fericire, împliniri și căldură în suflet. Sărbătorile de Crăciun să îți aducă bucurii nemăsurate și să fii înconjurat de cei dragi. Crăciun fericit și un An Nou plin de surprize frumoase!".
"Ceea ce patriarhii cu mare dor au aşteptat, proorocii au prezis, drepţii au dorit să vadă, s-a împlinit în ziua de astăzi: Dumnezeu S-a arătat în trup pe pământ şi a locuit între oameni. De aceea, să ne bucurăm şi să ne veselim, iubiţilor! (...)
Socoteşte numai ce minune ar fi când dintr-o dată soarele s-ar pogorî din cer şi s-ar mişca pe pământ şi de aici şi-ar împrăştia razele sale. Deci, dacă aceasta s-ar întâmpla măcar numai cu o stea a pământului, ar trebui să pună în cea mai mare uimire pe toţi cei ce ar vedea. Gândeşte şi cumpăneşte apoi cât de minunat este a vedea pe Soarele dreptăţii cum răspândeşte razele Sale din Trupul Său şi luminează sufletele noastre. (...)
Eu am trei dovezi din care noi cunoaştem că acesta este timpul în care S-a născut Domnul nostru Iisus Hristos, Cuvântul lui Dumnezeu. Cea dintâi din aceste trei dovezi este repejunea cu care această sărbătoare s-a făcut cunoscută pretutindeni şi a ajuns la aşa înălţime şi înflorire", spune Sfântul Ioan Gură de Aur.
"Pe ceea ce Gamaliil a zis în privinţa propovăduirii Evangheliei: 'De este lucrul acesta de la oameni se va risipi, iar de este de la Dumnezeu, nu veţi putea să-l risipiţi' (Fapte 5, 38-39), tocmai pe aceasta mă bizuiesc eu când vă vorbesc despre sărbătoarea de astăzi. Fiindcă Cuvântul lui Dumnezeu, Care S-a născut în această zi, este din Dumnezeu, de aceea această sărbătoare nu numai că nu a încetat, ci din an în an s-a făcut mai mare şi mai slăvită. De asemenea, şi acea propovăduire a Evangheliei despre care grăieşte Gamaliil, în puţini ani s-a răspândit în toată lumea, măcar că peste tot era condusă de făcătorii de corturi, de pescari şi de oameni neînvăţaţi". (Sfântul Ioan Gură de Aur - "Predici la duminici şi sărbători")
Celelalte două dovezi despre care vorbeşte Sfântul Ioan Gură de Aur ţin una de istorie, momentul Naşterii Domnului a avut loc în timpul celui dintâi recensământ, dispus de împăratul roman în această parte a lumii, iar cea de-a doua de timpul în care Fecioara a primit vestea cea bună şi a zămislit Pruncul.
Din spusele Evangheliei: "în zilele acelea a ieşit poruncă de la Cezarul August să se înscrie toată lumea. Această înscriere s-a făcut întâi pe când Quirinius cârmuia Siria. Şi se duceau toţi să se înscrie, fiecare în cetatea sa. Şi s-a suit şi Iosif din Galileea, din cetatea Nazaret, în Iudeea, în cetatea lui David care se numeşte Betleem, pentru că el era din casa şi din neamul lui David, ca să se înscrie împreună cu Maria, cea logodită cu el, care era însărcinată. Dar pe când erau ei acolo, s-au împlinit zilele ca ea să nască, şi a născut pe Fiul Său, Cel Unul-Născut şi L-a înfăşat şi L-a culcat în iesle, căci nu mai era loc de găzduire pentru ei" (Luca 2, 1-7).
"De aici se vede că El S-a născut în timpul celui dintâi recensământ", arată arhiereul Constantinopolului, Ioan Hrisostom, astfel momentul Naşterii Domnului este cu precizie marcat în timpul istoric.
Arătând mai înainte tot ce era de zis despre această zi, în Cuvântul său la Naşterea Domnului (25 decembrie), Sfântul Ierarh Ioan Gură de Aur spune: "Numai una voiesc să mai adaug, şi apoi voi încheia. Să ne bucurăm de bucuria căreia ne-am făcut părtaşi prin Naşterea lui Hristos, şi pe Dumnezeu, Cel ce S-a făcut om, să-L proslăvim pentru această întrupare a Sa, şi după puterile noastre să-I aducem cinste şi mulţumire, însă lui Dumnezeu nu-I este plăcută altă mulţumire, decât aceea ca noi să ne mântuim sufletele noastre şi să ne silim a face fapte bune.
Aşadar, să nu fim nemulţumitori către Binefăcătorul nostru. După puterile noastre, toţi să-I aducem de toate: credinţă, nădejde, dragoste, înfrânare, milostenie, iubirea aproapelui". (sursă: "Predici la duminici şi sărbători", Sfântul Ioan Gură de Aur, Ed. Bunavestire, 1997-2005), conform Agerpres.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News