În București sunt o sumedenie de locuri frumoase, de-o însemnătate istorică importantă despre care nimeni nu vorbește. În imaginile de mai jos veți vedea despre ce este vorba.
Casa Mița Biciclista
Mița Biciclista – pe numele său adevărat Maria Mihăescu – a fost prima femeie din România care se plimba îmbrăcată în pantaloni cu bicicleta pe Calea Victoriei, lucru total nepotrivit în anii 1900. A fost o femeie rafinată care în înnebunea pe bărbați cu frumusețea ei. Despre această casă pe care o vedeți în imagine se spune că a primit-o de la unul dintre amanții săi deosebit de bogați. Fosta locuința a Miței se află pe Strada Amzei, nr. 9, foarte aproape de Calea Victoriei.
Bistroul de carte Acuarela
Pe Polona, la numărul 40, se găsește Galeria Imbold. La Acuarela atmosfera este una neobișnuită și extrem de interesantă. Se servește bere cu ghimbir, fără alcool, se ascultă muzică bună și se stă la povești. Și Le WC este un loc simpatic și amuzant. Chiuveta este o găleata cu toartă roșie și rafturile sunt pline de cele mai interesante obiecte. Bistroul este deschis în fiecare zi, între orele 10-24.
Schitul Darvari
Schitul Darvari este un lăcaș de cult construit în 1834. A fost un loc în care au locuit 12 călugărițe. Odată cu secularizarea averilor mănăstirești, acestea au fost nevoite să plece la mănăstirile Ciorogârla și Pasărea. Regimul comunist a transformat clădirea în biserica de mir. Sunt mai multe motive pentru care ar trebui să vizitați schitul: pentru a admira picturile murale și pentru a vă bucura de puțină liniște. Adresa este strada Schitul Darvari, nr. 3, sect. 2, București.
Străzi în trepte
Străduța Xenofon oferă un peisaj superb. Aceasta își desfășoară treptele de la acoperișul caselor și până la nivelul străzii, ceea ce înseamnă că o să ai probabil cea mai amplă vedere a construcțiilor din zonă.
Terasa MNAC
Oricine ajunge aici se poate bucura de o ambianță de-a dreptul minunată. Dacă vă interesează să vizitați această terasă, o găsiți la etajul 4 al MNAC (Muzeul Național de Artă Contemporană) din Casa Poporului, intrarea din Calea 13 Septembrie, aripa E4.
Copacul care a înghițit un gard
Se află pe Dionisie Lupu, la nr 52. Este vorba despre un copac care a înghițit gardul metalic și nu pare că ar vrea să se dea bătut până nu ajunge în mijlocul străzii.
Castelul Țepeș
În parcul Carol există Turnul de Apă. Castelul s-a vrut a fi util, în el urmând să fie adăpostit un rezervor de apa, dar nu și-a m mai atins scopul. A rămas în istorie datorită faptului că preia din arhitectura palatului lui Țepes de la Poienari, județul Arges. Cei interesati poti sa admire aceasta constructie pe strada Candiano Popescu, nr 6.
Mănăstirea Chiajna
Mănăstirea Chiajna este un loc misterios aflat între două cimitire. Biserica nu a fost niciodată sfințită și puțini localnici se aventurează în preajma ei. Există foarte multe filmulețe online despre dispariția a doi studenți în preajma acestui loc și chiar câteva anchete de crimă, iar localnicii jură cu mâna pe inimă că au văzut fantome aici și că nu e bine să vizitezi zona dacă ești slab de înger, scrie Trenul Regal este o bijuterie a căilor ferate care funcționează perfect și poate fi închiriata pentru suma de 15 000 euro/ zi. Se află pe lângă padurea dintre Mogoșoaia și Buftea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu