EXCLUSIV  Cele mai mari mituri despre pisici, demontate de Adrian Dragotă. „Nu le mai dați să mănânce așa ceva!”

Adrian Dragotă, președintele Federației Feline din România și arbitru felin, a fost prezent la DC Anima unde a discutat despre 6 mituri legate de pisici. 

Adrian Dragotă a dezvăluit și combătut cele mai cunoscute mituri despre felinele din viața noastră.

1. ”Primul mit este legat de hrănirea pisicilor. Vedem în desenele animate că pisicile au întotdeauna un castron de lapte în față. Nu este recomandat să dai lapte unei pisici pentru că are intoleranță la lactoză, cu atât mai mult unei pisici adulte.

2. Al doilea mit este legat de femeile însărcinate și pisici. O pisică care mănâncă carne crudă ar putea să se contamineze cu toxoplasmă, iar acest lucru poate provoca oprirea sarcinii. Dar posibilitatea ca pentru o pisică pe care o ții doar în casă și pe care o hrănești doar cu crochete sau conserve să mănânce carne crudă din surse nesigure este aproape 0. Eu m-am infectat cu toxoplasmă când nu aveam pisici.

3. Un alt mit este legat de perioada în care pisicile erau defăimate pe motivul că ”ar fi rele și parșive” în sensul în care nu ne ascultă precum câinii. Într-adevăr, ele nefiind animale sociale, animale de grup, nu au tendința de a recunoaște o ierarhie, nu sunt subordonate atât de ușor autorității. Pisicile sunt animale solitare, de aceea sunt mai greu de dresat și nu au obiceiul de a se supune una alteia.

3. -imagine fara descriere- (pisica-arhiva-mea-1_31399000.jpg)

4. Încă un mit începe de la rasa British Shorthair - cu păr scurt. Toată lumea se bucură că au găsit o pisică care lasă mai puțin păr, însă British-ul lasă mai mult păr decât pisica noastră europeană obișnuită. Pisicile British, dacă nu sunt periate, pierd părul în exces sub forma unui puf, mai fin decât firul lung de păr, care îi dă și aspectul de ursuleț. Puful acela se adună în casă dacă nu sunt periate regulat. 

5. Alergia nu se face la părul de pisică, poți să-ți iei un sfinx și să continui să ai simptome de alergie. Alergia este dată de o proteină din saliva pisicii. Există o specie care are o concentrație mai mică, siberiana și o rasă derivată care se numește Neva Masquerade. Se poate întâmpla să nu se manifeste această alergie dacă pisica nu se curăță atât de des. 

6. Pisica nu se atașează de persoană ci se atașează de teritoriu pentru că ea se va simți în largul ei într-un spațiu unde a terminat de impregnat teritoriul cu feromoni. Ea când da pe langa obiecte sau oameni lasă acești feromoni care îi permit să devină familiare cu locul și să stea ”cu burta în sus”, semn de maximă încredere în mijlocul camerei”, a finalizat Adrian Dragotă.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel