Brioșele sunt mici deserturi, cărora nu le poți rezista. Rețeta de astăzi vă învață cum să pregătiți brioșe moi și pufoase de ciocolată, care vor dispărea rapid de pe masă.
Aceste brioșe sunt foarte ușor de realizat și sunt sunt incredibil de moi. De îndată ce sunt servite la masă, vor fi mâncate cât ai clipi și toată lumea va cere supliment.
Brioșe moi și pufoase de ciocolată. Ingredientele pentru aluatul:
200 grame de făină,
8 grame de praf de copt,
50 grame de cacao amară,
150 grame de zahăr granulat,
180 ml de lapte,
8 grame de zahăr vanilat,
2 ouă,
70 ml ulei de semințe de floarea soarelui,
praf de sare.
Pentru decor:
picături de ciocolată neagră.
Ouăle se pun într-un bol, se adaugă zahărul vanilat și zahărul alb. Mixați cu un mixer electric pentru a obține un amestec fără cocoloașe. Adăugați un praf de sare și continuați să mixați. Integrați uleiul și laptele.
Făina se amestecă cu praful cacao și praful de copt. Pulberile se cern și se integrează în compoziția de ouă.
Lucrați cu telul până când amestecul este omogen și neted. Apoi trebuie să integrați și ciocolata neagră, tocată grosier.
Fursecuri fără zahar și fără ulei, dar cu multă ciocolată. Sunt gata în câteva minute
După ce amestecați cu grijă cu o spatulă, turnați aluatul în formele de brioșe, așezate pe o tavă de copt.
Decorați brioșele cu fulgi de ciocolată neagră și dați-le în cuptorul încins pentru 20 de minute, la 180 de grade. Poftă bună!
Vezi si:
Sunt momente când ai oaspeți neașteptați, iar în frigider nu a rămas nimic dulce. Prin urmare, trebuie să improvizezi rapid ceva gustos. Cu această rețetă vei putea prepara un tort delicios în doar 20 de minute.
Ingredientele de care ai nevoie pentru blat:
două ouă,
5 grame de praf de copt,
șase linguri de lapte,
șase linguri de zahăr,
cinci linguri de făină,
o lingură de cacao,
praf de sare,
două linguri de ulei vegetal.
Pentru cremă:
500 de grame de smântână,
zahăr pudră după gust,
două banane,
ciocolată rasă pentru decor.
Sparge două ouă într-un castron, adaugă un praf de sare și bate-le cu telul. Completează cu șase linguri de lapte și șase linguri de zahăr și amestecă.
Se cern cinci linguri de făină și o lingură de cacao și se adaugă în bol. Nu uita să mai pui în aluat praful de copt și două linguri de ulei vegetal. Se amestecă bine și se toarnă într-o formă.
"Friptură" de varza roșie, o capodoperă alimentară simplă și interesantă
Pune forma cu aluat în cuptorul cu microunde, la 800 de wați, timp de cinci minute. După cinci minute, oprește cuptorul și lăsă blatul în interior încă 10 minute, fără a deschide ușa. Scoate apoi blatul și taie-l în două pe orizontală.
Clătite japoneze moi și pufoase, ca un nor. Le veți îndrăgi de la prima bucățică
Pentru cremă: amestecă 500 de grame de smântână cu zahăr pudră după gust. Pune prima foaie de blat pe un platou și unge-o cu cremă. Taie două banane în felii. Pune feliile deasupra și acoperă-le cu al doilea blat.
Unge și al doilea blat cu cremă, la fel și părțile laterale ale tortului. Decorează tortul cu ciocolată rasă. Poftă bună!
Vezi si:
Vă propunem rețeta de halva din făină de porumb, care este preparată, în mod tradițional, în Georgia și Cecenia la nunți sau la alte evenimente importante din familie.
Ingrediente:
apă - 100 ml,
unt - 75 grame,
mălai - 150 grame,
zahăr - 100 grame.
Halvaua din mălai se prepară, în mod tradițional, în Ingușeția, Georgia și Cecenia la nunți sau la alte evenimente importante din familie. Halvaua se pregătește destul de rapid și simplu și nu este nevoie să cumpărați ingrediente speciale.
Omleta cu mere: un desert neobișnuit, delicios și rapid. Doar 100 de calorii pentru o porție
Din cantitatea de produse din rețetă veți obține 10 bucăți de halva de mărime medie. Puteți dubla sau tripla cantitatea de produse, deoarece desertul este foarte interesant și gustos și se va termina repede de pe masă.
Topiți 75 grame de unt într-o tigaie cu pereți groși. Adăugați 150 grame de mălai. Se amestecă bine. Tigaia se lasă pe foc circa 5 minute, amestecând constant.
Tartă rustică pentru o cină sățioasă din 3 cartofi și 2 vinete. Rețeta bunicii
Se adaugă apoi 50 grame de zahăr și se fierbe încă 10-12 minute, amestecând. Compoziția trebuie să aibă o culoare aurie.
Alte 50 de grame de zahăr se amestecă cu 100 grame de apă și se aduce la fierbere. Se fierbe un minut și se toarnă în tigaia cu făina de mălai.
Se amestecă și se fierbe, amestecând, încă 5-7 minute. Tigaia se ia de pe foc. După ce amestecul s-a răcit un pic, se ia câte puțin și se formează formează niște chiftele.
De asemenea, puteți forma din tot amestecul din tigaie un dreptunghi de 2 cm grosime, care, după ce se răcește bine, se taie în bucăți egale. Halva din făină de porumb este gata de servire. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu