Cele mai periculoase 6 alimente pentru sănătatea ta. Ce spune știința: Risc ridicat de Alzheimer și Parkinson

foto: Pixabay
foto: Pixabay

Pentru a trăi sănătos, trebuie să eliminăm din alimentație aceste ingrediente. În caz contrar, ne-am putea trezi cu diverse afecțiuni și boli. 

Fuego, DIETA spectaculoasă. Alimentul care l-a ajutat să slăbească 15 kilograme în timp record

Acest top al celor mai periculoase șase alimente pentru sănătate este întocmit de experți în medicină și nutriție. În acest sens, ei recomandă reducerea sau excluderea acestor tipuri de produse din dietă pentru prevenirea bolilor.

Potrivit DC MEDICAL.RO care citează Herediana Medical Journal, există multe alimente care ne pun în pericol sănătatea, cum ar fi cele ultra-procesate.

Cum ne influențează dieta sănătatea?

Un studiu publicat de revista JAMA concluzionează că un consum ridicat de alimente ultra-procesate a fost asociat cu un risc crescut de mortalitate în rândul populației franceze.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS), la rândul său, ne reamintește că un meniu bazat pe alimente nesănătoase este un factor de risc pentru dezvoltarea anumitor boli, cum ar fi hipertensiunea arterială, diabetul, hipercolesterolemia, supraponderalitatea și obezitatea, bolile cardiovasculare și cancerul.

Carnea roșie procesată, riscuri pentru sănătate. Tot ce trebuie să știi înainte de a o consuma

Cele mai periculoase alimente pentru sănătate, conform științei

1. Sucurile carbogazoase și alte băuturi zaharoase

Revista The Lancet subliniază faptul că, dintre alimentele ultra-procesate, băuturile răcoritoare și alte produse zaharoase sunt responsabile de creșterea globală a supraponderabilității și a obezității. În plus, pot crește riscul de diabet de tip 2, boli cardiovasculare și anumite tipuri de cancer.

Știința, de asemenea, a arătat că băuturile cu mult zahăr și consumate frecvent pot duce la demență. Pe lângă riscul de a face Alzheimer.

American Heart Association afirmă că ar trebui să limităm consumul de băuturi dulci la 450 de calorii pe săptămână.

2. Grăsimile trans

Deși stau la baza multor ingrediente delicioase, grăsimile trans sunt un factor de risc pentru problemele cardiovasculare. 

Potriviti revistei Neurology, un aport ridicat de grăsimi trans poate afecta sistemul nervos, ducând la pierderi de memorie și Alzheimer.

Un alt studiu a dezvăluit că, pentru fiecare gram de grăsimi trans ingerate, vom uita 0,76 de cuvinte.

3. Zahărul rafinat

O analiză științifică declară că aportul ridicat de zahăr este legat de supraponderalitate, obezitate, diabet, creșterea lipidelor din sânge, boli cardiovasculare, tulburări de comportament, ficat gras, unele tipuri de cancer și cariile dentare.

National Academies Press enumeră unele alimente bogate în zahăr rafinat - prăjituri, bomboane de ciocolată etc.

4. Grăsimile saturate

Știința a confirmat faptul că grăsimile saturate crește colesterolul rău, riscul de atac de cord sau de deces. 

Un alt studiu a concluzionat că grăsimile saturate cresc indicele de masă corporală și rezistența la insulină. 

La rândul lor, medicii Matthew D Parrott și Carol Greenwood au descoperit că dezvoltarea cognitivă este afectată de consumul acestui tip de grăsime.

5. Glutamatul de sodiu

Glutamatul monosodic sau MSG este un potențiator de aromă. Are un gust sărat. Poate fi găsit ca aditiv în anumite alimente procesate.

Într-o meta-analiză de 25 de ani efectuată de Zehra Kazmi la animale și oameni, MSG s-a dovedit a fi asociat cu obezitate, toxicitate hepatică, diabet și neurotoxicitate.

Știința are dovezi că MSG este asociat cu depresia severă, suicidul și schizofrenia. Aparent, distruge și neuronii, astfel că pacienții cu Alzheimer sau Parkinson trebuie să se ferească de glutamatul monosodic.

MSG se găsește într-o mare varietate de alimente procesate. Spre exemplu, amestecul de condimente, pliculețele și supele conservate, sosurile pentru salate, conservele, băuturile zaharoase conțin glutamat de sodiu.

6. Pești cu niveluri ridicate de mercur

În general, peștii sunt recomandați pentru nivelurile ridicate de acizi grași omega 3 și alți nutrienți. Dar există pești care conțin mult mercur, toxic pentru organsim. Este cazul tonului și peștelui spadă. Excesul de mercur poate provoca paralizie cerebrală, conform științei, mai scrie DC MEDICAL.RO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel