Cele mai populare diete din lume. Nu dai greș dacă le urmezi

dietă
dietă

Toată lumea vrea să fie suplă, dar cum câștigăm lupta cu kilogramele în plus? DC MEDICAL a scris care sunt cele mai populare zece diete.

Dieta Whole30

Cu acest plan, renunțați în următoarele 30 de zile de zahăr, cereale, fasole, produse lactate, soia și alimente prelucrate. Le înlocuiți cu mai multe legume, ouă, fructe de mare, carne macră, fructe, nuci și semințe. Potrivit creatorilor dietei Whole30, acest lucru vă restabilește tiparele de alimentație și elimină alimentele care pot cauza probleme de sănătate. În timp ce, ulterior, veți putea adăuga înapoi câteva alimente, dieta Whole30 este restrictivă și poate fi greu de urmat, așa că riscul să vă abateți de la ea e mare.

Dieta mediteraneană


Această dietă imită bucatele tradiționale din țările mediteraneene, cum ar fi Grecia și Italia. Se pune accentul pe legume și fructe, împreună cu cereale integrale, ulei de măsline, mirodenii, ierburi, nuci și fasole. Pentru proteine, mâncați în principal pește și păsări de curte. Puteți, de asemenea, să aveți cantități moderate de carne roșie, lapte și vin roșu. Experții sunt de acord că această dietă este bună pentru sănătate: Studiile arată că protejează împotriva bolilor de inimă și a bolii Alzheimer.

Dieta Zone

Cu acest plan, mâncați trei mese și două gustări pe zi. Fiecare farfurie este împărțită în două zone: una cu proteine slabe (o treime), cum ar fi pește și păsări de curte, și două treimi cu fructe, legume sau fasole. (Stați departe de cele alimentele bogate în zahăr și amidon, cum ar fi cartofii.) Apoi adăugați niște grăsimi sănătoase, cum ar fi ulei de măsline, avocado sau migdale. Această combinație de carbohidrați de 40%, proteine 30% și grăsime 30% se crede că este antiinflamatoare. Veți vedea rezultate pe această dietă, dar este nevoie de multă pregătire.

Dieta Keto

Cu această dietă, eliminați aproape toți carbohidrații. Acest lucru face ca organismul să ardă grăsimea pentru energie, o stare numită cetoză. Trebuie să mâncați alimente care, în total, să conțină 70% până la 80% grăsimi, 10% până la 20% proteine și 5% până la 10% carbohidrați. Echilibrați suma procentelor la 100%, evident. Cercetările arată că această dietă vă poate ajuta să pierdeți în greutate, dar poate duce și la efecte secundare, cum ar fi constipația și oboseala. Pe termen lung, aceasta poate crește riscul de osteoporoză, pietre la rinichi și boli de inimă.

Dieta DASH

DASH este prescurtarea de la „dietary approaches to stop hypertension" („abordărea dietetică pentru a stopa hipertensiunea arterială"), dar acest plan este bun pentru dumneavoastră chiar dacă nu aveți tensiune arterială ridicată. Este bogată în fructe și legume, cereale integrale, lactate cu conținut scăzut de grăsimi și proteine slabe. Există, de asemenea, uleiuri sănătoase, nuci, fasole și mazăre. Veți renunța la dulciuri, grăsimi saturate și sodiu, dar nimic nu este limitat. Studiile arată că dieta DASH scade tensiunea arterială, colesterolul și riscul dumneavoastră de a suferi diabet.

CITIȚI CONTINUARE PE DC MEDICAL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel