Cele mai puternice arme în lupta cu SARS-CoV-2: Vitamina D, Omega 3 și sportul. Informații complete

pixabay foto
pixabay foto

Pe lângă vaccinare și mască, stilul de viață își pune amprenta pe vulnerabilitatea nostră în fața virusului SARS-CoV-2. Avem la îndemână ajutoare esențiale în lupta cu boala care a cutremurat întreaga lume. Printre acestea, se numără un nivel normal de vitamina D, care de multe ori este deficitară, suplimentele de Omega 3, dar și un stil de viață sănătos și activ. 

VITAMINA D

Deficitul de vitamina D în organism creşte riscul de infectare cu noul coronavirus. "În Spania au făcut recent un studiu pe pacienţii cu COVID şi la 50 de pacienţi li s-a dat vitamina D, iar la 26 nu li s-a dat vitamina D. Din cei 50, doar unul a ajuns în stare gravă, iar din cei 26 care nu au primit vitamina D, jumătate din ei au ajuns în stare gravă.", a afirmat doctorul în ştiinţe medicale, Luminiţa Suveică.

Unele ţări precum Marea Britanie şi Franţa au început deja să introducă această vitamină în alimente de bază - pâine şi lapte. Principala sursă de vitamina D este soarele, iar în lipsa lui, din septembrie până în martie, singura soluţie sunt suplimentele de vitamine.

Specialiştii din cadrul emisiunii "Doctorii", difuzată pe PRIME, ne recomandă să consumăm ouă, lapte, peşte şi carne de porc pentru a preveni insuficienţa de vitamina D în sezonul rece, când nu prea avem parte de raze solare.

OMEGA 3

Administrarea de multivitamine, probiotice, Omega-3 sau suplimente precum vitamina D poate contribui la diminuarea riscului infectării cu SARS-CoV-2, virusul care produce COVID-19, mai ales în rândul femeilor, informează revista British Medical Journal Nutrition Prevention & Health (BMJ). 

Între lunile mai şi iulie, 175.652 de utilizatori din Marea Britanie au luat în mod regulat suplimente dietetice, în timp ce 197.068 nu au luat. Aproximativ doua treimi (67%) dintre aceştia erau femei. În total, 23.521 de persoane au avut rezultate pozitive la SARS-CoV-2, în timp ce testele pentru 349.199 au fost negative.

Prin urmare, consumul de probiotice, Omega-3, multivitamine sau de vitamina D a fost asociat unui risc mai scăzut de infecţie cu SARS-CoV-2.

Analizând date precum vârsta, sexul şi greutatea, cercetătorii au constatat că protecţia oferită de probiotice, Omega-3, multivitamine şi vitamina D a fost observată mai ales la femei, indiferent de vârstă sau de greutate, însă nu la fel de clar şi în cazul bărbaţilor.

SPORTUL

Conform unui studiu realizat în Brazilia, riscul de spitalizare al persoanelor care au luat noul coronavirus a fost cu peste 34% mai mic în rândul persoanelor "suficient de active". Studiul s-a bazat pe un sondaj efectuat de Universitatea din Sao Paulo în colaborare cu alte centre braziliene de studii superioare şi a cuprins 938 de brazilieni care au contractat COVID-19.

De asemenea, s-a constatat că riscul de spitalizare a fost mai mare în cazul pacienţilor supraponderali sau obezi, precum şi în cazul persoanele cu niveluri reduse de educaţie şi statut socioeconomic, se menţionează în studiu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel