Iarna, toată lumea vrea să fie sănătoasă și să mănânce corect. Vă dezvăluim două rețete simple, cu care veți putea prepara salate delicioase din sfeclă roșie.
Beneficiile sfeclei roșii sunt extraordinare. Leguma conține cele mai utile substanțe, în special fier. Sfecla roșie îmbunătățește perfect metabolismul și întărește sistemul imunitar.
Veți avea nevoie:
sfeclă mare - 2 bucată,
frunze de salata verde,
brânză feta - 50 de grame,
salată verde,
ierburi de Provence și sare - după gust,
ulei de măsline - o lingură,
sos balsamic - o linguriță.
Spălați bine sfecla și îndepărtați tulpinile. Preîncălziți cuptorul la 200 de grade. Transferați sfecla pe o tavă de copt și gătiți-o, în cuptor, circa 60 de minute. Sfecla se răcește, apoi de curăță de coajă și se taie cubulețe.
Pizza la tigaie fără făină: se face în câteva minute și are doar 100 de calorii
Frunzele de salată verde se spală, se usucă cu un prosop de bucătărie, apoi se transferă într-un bol de salată. Brânza feta se taie și se pune în bolu cu salată.
Adaugă aceste ingrediente în carnea tocată de pui și chiftelele vor fi suculente și gustoase
Adăugați și cubulețele de sfeclă și amestecați bine. Asezonați salata cu sare, ierburi de Provence, ulei de măsline și sos balsamic. Amestecați bine. Salata este gata de servit. Poftă bună!
Veți avea nevoie:
sfecla - 4 bucăți de mărime medie,
mere - 2 bucăți,
avocado - 1 bucată,
sare - după gust,
unei de măsline - 2 linguri,
nuc de pin - 3 linguri,
smântână - 5 linguri,
boabe de muștar - 1 linguriță,
lămâie - 1 bucată,
salată verde.
Puteți fierbe sfecla pentru salată, dar vă sugerăm să o coaceți în cuptor. Spălați sfecla, frecați-o cu sare și ulei de măsline și înfășurați-o în folie de staniol.
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade și coaceți sfecla pentru salată timp de 30 de minute. Nucile pot fi prăjite sau cumpărate gata prăjite. Merele se spală, se curăță de coajă și se taie cubulețe.
Spaghete cu hamsii, o mâncare fantastică pentru orice ocazie
Sfecla se scoate din cuptor și se lasă să se răcească. Salata verde se spală, se usucă și se pune într-un bol. Se adaugă și merele tocate. Sfecla se curăță de coajă și se taie cubulețe, care se adăugați în bolul cu salată.
Salată din varză chinezească cu ciuperci murate: o rețetă simplă, dar plină de vitamine
Separat, într-un bol, smântâna se amestecă cu muștarul, uleiul de măsline și sucul de la o lămâie. Sosul se toarnă peste salată. Asezonați salata de sfeclă roșie cu sare și decorați-o cu nucile de pin. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News