Cele mai sănătoase tipuri de vin. La ce trebuie să fii atent atunci când cumperi

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik

Când este consumat cu moderație, vinul este o alegere bună pentru a încheia o zi stresantă. Află care sunt cele mai sănătoase vinuri!

Cât vin este sănătos? Potrivit lui Lauren Slayton, dietetician, patru sau mai puține pahare pe săptămână pentru femei și șapte sau mai puține pahare pentru bărbați. Când vine vorba de alcool, monitorizarea cantității consumate este cel mai important lucru pe care îl poți face pentru sănătatea ta. Conform Ghidurilor Dietetice pentru Americani 2020-2025, femeile ar trebui să încerce să consume nu mai mult de un pahar de vin pe zi.

Cele mai sănătoase tipuri de vin

Vinul roșu sec

„Vinul, fie că este roșu, alb sau roze, conține resveratrol, care are efecte antioxidante și antiinflamatorii”, explică Largeman-Roth, expert în nutriție. „Dar, deoarece vinul roșu este fermentat mai mult timp cu coaja strugurilor decât vinul alb, conține mai mult resveratrol.”  Mia Syn, expert în nutriție, este de acord: „Vinurile roșii tind să fie cele mai bogate în resveratrol, ceea ce cercetările sugerează că ar putea sprijini sănătatea inimii.”

Vinul alb sec

Vinurile care au un conținut mai scăzut de zahăr sunt, de obicei, mai bune pentru tine. Și când vorbim despre vin, „sec” înseamnă opusul lui „dulce”, așa că, potrivit lui Slayton, vinurile albe seci sunt o altă alegere bună. „La un restaurant, cere cel mai sec vin al lor. Sec înseamnă că are mai puțin zahăr.” 

Un alt sfat pentru a alege vinuri cu un conținut mai scăzut de zahăr, atât albe, cât și roșii, este să te uiți la cantitatea de alcool. La vinurile de bună calitate, fără mulți aditivi, volumul mai scăzut de alcool tinde să însemne mai puțin zahăr. „Zahărul din struguri se transformă în alcool, prin fermentație, atunci când se face vinul”, explică Lauren Slayton, dietetician. „Dacă un strugure este mai dulce sau mai copt, există mai mult zahăr de transformat, iar conținutul de alcool va fi mai mare. Vei observa că vinurile cu conținut de alcool sub 12% tind să aibă mai puțin zahăr.”

Vinul cu conținut scăzut de zahăr sau fără zahăr

Dar unele vinuri cu puțin alcool pot fi destul de dulci dacă li se adaugă zahăr înainte de îmbuteliere. Pentru a fi sigur că nu consumi zahăr, Largeman-Roth spune că poți căuta mărci de vinuri care nu adaugă zahăr în procesul lor de producție.

Șpriț

„Poți adăuga apă carbogazoasă în vin, ceea ce este o modalitate plăcută de a mări porția, plus că, în opinia mea, este și mai răcoritor vara,” spune Largeman-Roth. „Și poți folosi apă carbogazoasă pentru a reduce caloriile într-o băutură care cere prosecco", potrivit Realsimple.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel