330.000 de dolari - cu atât s-a vândut în 2007 cea mai scumpă trufă din lume. Pare de neînțeles să dai atâția bani pe ceva de mâncare, însă ține și de statutul și mândria celui care face o asemenea achiziție, despre care se vorbește în toată lumea.
Caviarul este considerat o adevărată delicatesă și nu lipsește din meniul niciunui restaurant ultra select. Obținut din din icrele sturionilor din Marea Neagră și Marea Caspică, pe acest produs se plătesc bani grei. Un motiv este și faptul că peștele care produce cele mai apreciate icre, sturionul beluga este o specie pe cale de dispariție. Un gurmand excentric a plătit 34.500 de dolari pe un kilogram de caviar provenit de la un sturion de peste 100 de ani.
Nu oricine își permite să manace stridii la ordinea zilei, deși acest lucru se întâmpla în trecut. În secolul XIX, stridiile erau extrem de ieftine și reprezentau mâncarea clasei muncitoare din zonele de coastă. Dar cum acestea sunt din ce în ce mai greu de găsit, și prețul lor a devenit unul piperat. Dacă vrei să te delectezi cu o farfurie de stridii într-un restaurant european de top, pregătește-te să dai aproximativ 70 de euro pentru o singură porție.
Deși ele provin din regiunea italiană Piemont, trufele albe pot fi întâlnite câteodată chiar și pe teritoriul României, în vestul țării. Deși de-a lungul timpului oamenii au tot încercat să le cultive, acest lucru s-a dovedit până acum imposibil. Cea mai scumpă trufă din lume s-a vândut în 2007 pentru 330.000 de dolari, scrie digi-life.tv.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu