Cele mai scumpe vinuri din lume. O singură sticlă valorează o avere

Fotografie de la Markus Spiske: Pexels
Fotografie de la Markus Spiske: Pexels

O singură sticlă poate valora sume foarte considerabile.

Vinul, după cum știm, este un produs foarte apreciat în întreaga lume. Cu siguranță printre cele mai importante etichete sunt multe, atât italiene, cât și franceze.

Cifrele pentru fiecare sticla pot varia de la câțiva euro la sume foarte considerabile. Există chiar și unele vinuri care costă o adevărată avere! Dar știți, în special, care sunt cele mai scumpe sticle dintre toate? Clasamentele sunt dezvăluite în sfârșit. Aruncă o privire aici: vei fi cu siguranță uimit!

Clasamentul

Printre cele mai scumpe sticle din lume nu putem să nu amintim de Henri Jayer Richebourg Grand Cru, a cărui valoare în unele cazuri a ajuns chiar și la pragul de 24.000 de euro, potrivit Curiosario.

Urmează apoi Romanée-Conti, provenind din Burgundia franceză. O sticlă din 1990, de exemplu, poate costa până la 20.000 de euro. La fel de faimoase și scumpe sunt vinurile moșiei germane Egon-Müller, dintre care putem aminti viile Riesling și Scharzhofberg. Prețul? Unele sticle vintage ajung chiar și la 14.000 de euro. Apoi sunt Trockenbeerenauslese, vinuri dulci din Burgenland austriac, al căror preț poate fi în jur de 6.000 de euro.

Pe lângă vinurile franceze și germane, se regăsesc și o serie de vinuri italiene cu adevărat scumpe. În acest sens, merită menționat Barolo DOCG Bruno Giacosa Collina Rionda, în valoare de peste 1.000 de euro pe sticlă, Brunello di Montalcino Riserva de la Tenuta Greppo di Biondi Santi și Amarone della Valpolicella Monte Lodoletta  di Romano dal Forno.

În orice caz, privind înapoi în timp, cifra record pentru o sticlă de vin a fost atinsă de un Screaming Eagle Cabernet din 1992, vândut la o licitație cu 228.000 de euro. O adevărată moștenire! Trebuie precizat însă că în acest caz a fost vorba de o sticlă imperială de 6 litri, vândută cu ocazia unei licitații caritabile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel