Viața oricărui bucătar e mai simplă dacă știe trucuri simple care scurtează timpul de preparare.
Iată cele mai tari trucuri:
- Pune cățeii de usturoi într-un borcan. Agită-l bine! Așa îi decojești rapid, fără a rămâne pe mâini mirosul de usturoi și fără a pierde mult timp.
- Te ustură ochii de la ceapă și nu vrei să ”plângi”? Pune ceapa decojită în apă rece înainte de a o toca.
- Vrei să cureți rapid de coajă cartofii fierți? Pune-i în apă rece după fierbere, se vor decoji singuri.
- Suc de lămâie peste salară sau pește, dar lămâia e tare? Preseaz-o bine prin răsucire, pe un tocător, apoi tai-o și rapid vei putea stoarce sucul.
- Vrei să folosești unt pentru un preparat dar ai uitat să-l pui la topit? Dă-l prin răzătoare!
- Ți-a căzut sarea în mâncare? Pune o felie de cartof. Va absorbi excesul de sare.
- Pune boabe de orez în solniță, pentru a absorbi umiditatea.
- Pune puțină făină în tigaie înainte de a prăji ouă, pentru a nu se mai lipi.
- Sare uleiul când prăjești cartofi? Presară puțină sare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu