Cele mai virale glume, după ce Nehammer i-a trimis pe părinții săraci să le cumpere burgeri copiilor. Austriecii îl compară cu Maria Antoaneta și îl poreclesc McNehammer

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Declarațiile cancelarului Nehammer provoacă indignare, dar și râsete, mai ales pe rețelele de socializare.

Tsunami-ul de glume la adresa cancelarului a început marți seara, pe platforma X, fosta Twitter, unde a apărut un videoclip filmat la un eveniment oficial al partidului ÖVP, în Salzburg, scrie Der Standard.

VEZI ȘI: Nehammer, ţinta criticilor în Austria. I-a trimis pe copii să mânânce fast-food şi îi critică pe austrieci că nu muncesc mai mult

În filmare, cancelarul Karl Nehammer se plânge că s-a săturat să audă că părinții nu își permit mese calde pentru copiii lor: "Ce să mai zici și de parinti? Cum poți să spui că un copil nu primește o masă caldă în Austria? Știi care este cea mai ieftină masă caldă din Austria? Nu este sănătoasă, dar e ieftină: un hamburger la McDonald's." 

Nehammer calculează apoi: „Un hamburger ar costa 1,40 euro, cu cartofi prăjiți ar costa 3,50 euro”. Totodată, la final, acesta susține că dacă Guvernul Austriei s-ar ocupa de caloriile din farfuriile copiilor nu ar mai fi nicio diferență între guvernarea lui și una de „stânga”

Glumele pe seama lui Nehammer

Din momentul postării clipului, tinerii s-au apucat să facă un șir lung de meme-uri, pentru a face haz de necaz, dar și pentru a-l ironiza pe cancelar, pentru declarațiile halucinante.

Comunitățile austriece de pe rețelele sociale, în special Reddit și X, au fost inundate de meme-ul despre campania ÖVP și declarațiile controversate ale lui Nehammer despre sărăcia părinților austrieci. 

Începând de miercuri seara, hashtagul „#nehammer” a fost cel mai popular în tendințele austrice de pe X, împreună cu „#demisia”.

Nehammer a fost comparat Maria Antoaneta, faimoasa regină a Franței decapitată de revoluționari, căruia îi este atribuită replica adresată săracilor: „Dacă n-au pâine, să mănânce cozonac”.

O parte dintre meme-uri:

Noul meniu McNehammer: alcool, burgeri și substanțe halucinogene.

Nehammers lösungen für unsere Probleme
byu/Not-Sofun inAustria

Amintiți-vă: E mai bine să fiți bogați decât să fiți săraci!

Așa și-a imaginat McMomentul?

„Lasă-i să mănânce cozonac” - austriecilor le vine în minte comparația cu Maria Antoaneta

Die Vibes vom original Zitat waren schon sehr ähnlich
byu/DaSchmoetzer inAustria

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel