Cele trei alimente pe care nu ar trebui să le consumi niciodată dimineața, deși pentru mulți sunt nelipsite de la micul dejun

Cele trei alimente pe care nu ar trebui să le consumi niciodată dimineața / Foto: Pixabay
Cele trei alimente pe care nu ar trebui să le consumi niciodată dimineața / Foto: Pixabay

Află în articol care sunt cele trei alimente pe care nu ar trebui să le consumi niciodată dimineața.

Deși poate fi cea mai importantă masă a zilei, există câteva alimente pe care nu ar trebui să le consumi niciodată la prima oră a dimineții, deși sunt produse destul de populare pentru masa de mic dejun, scrie womanandhome.com.

Dr. Abdul Azizi, stomatolog principal al clinicii private de stomatologie Harley, a explicat: "Pentru a preveni deteriorarea dinților și pentru a menține o sănătate orală bună, este important să evitați anumite alimente care pot avea efecte negative asupra dinților dvs., în special la prima oră a dimineții, când apărarea naturală a gurii dumneavoastră este mai mică din cauza scăderii producției de salivă în timpul somnului".

Evită citricele

Dar ce alimente trebuie să evităm? Dr Azizi a explicat în detaliu care sunt cele trei alimente pe care nu ar trebui să le mănânci dimineața, mai ales dacă te speli pe dinți după micul dejun.

"Evitarea citricelor dimineața este crucială pentru a preveni deteriorarea dinților din cauza acidității lor ridicate. Fructele citrice precum portocalele, grapefruit-urile și lămâile conțin acid citric care poate slăbi smalțul dinților, făcând dinții mai vulnerabili la eroziune și carii", a explicat medicul stomatolog.

"Producția de salivă dimineața este mai mică, reducând apărarea naturală a gurii împotriva acizilor, iar consumul de fructe acide în acest moment poate intensifica daunele. Este recomandabil să alegeți opțiuni de mic dejun mai puțin acide pentru a proteja smalțul dinților și sănătatea orală generală", a mai spus acesta.

Așa că cel mai bine eviți acel pahar înalt de suc de portocale la micul dejun!

Cafeaua

În timp ce cafeaua ar putea fi un aliment de bază pentru majoritatea, dr. Azizi a avertizat că nu trebuie să bei o ceașcă fierbinte, dacă vrei să eviți dinții galbeni sau să înveți cum să îți albești dinții acasă.

"Evitarea cafelei dimineața este recomandată pentru a preveni deteriorarea dinților datorită impactului dublu al acidității și potențialelor colorări. Cafeaua este de natură acidă și poate eroda treptat smalțul dinților în timp, în special atunci când este consumată pe stomacul gol, când producția de salivă este scăzută", a spus medicul.

Stomatologul a adăugat apoi: "În plus, pigmenții întunecați ai cafelei pot duce la decolorarea dinților, afectând aspectul estetic al dinților. Pentru a proteja sănătatea orală, este recomandabil să reduceți la minimum consumul de cafea dimineața și să luați în considerare clătirea gurii cu apă după ce ați băut cafea pentru a-i atenua efectele".

O ciocolată caldă ar putea fi un mic dejun delicios din mers, dar, din păcate, dr. Azizi a avertizat și împotriva acestui lucru!

Produsele de patiserie



"Să vă feriți de cereale și produse de patiserie dulci dimineața este esențial pentru a preveni deteriorarea dinților datorită conținutului ridicat de zahăr și potențialului lor de a provoca cariile", a început medicul dentist.

"Cerealele și produsele de patiserie cu zahăr creează un mediu propice creșterii bacteriilor dăunătoare în gură, deoarece oferă o sursă constantă de zaharuri cu care se hrănesc bacteriile, ducând la producerea de acid și la erodarea smalțului. Consumul acestor alimente la începutul zilei, când fluxul salivei este redus în timpul somnului, exacerbează riscul de deteriorare. Optarea pentru alternative de mic dejun cu conținut scăzut de zahăr poate ajuta la protejarea smalțului dentar și la o mai bună sănătate orală pe termen lung", a concluzionat dr. Azizi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel