Celebră componentă a Windows dispare după 39 de ani. Decizia Microsoft

Unsplash
Unsplash

Microsoft a confirmat oficial că va elimina o cunoscuta componentă din Windows. 

Este vorba despre Control Panel, iar scopul este de a îi încuruaja pe utilizatori să folosească o aplicație mai nouă din sistemul său de operare, scrie Mashable.

Astfel, după aproape 4 decenii, Control Panel, o componentă a Windows încă de la lansarea primului sistem de operare 1.0 în anul 1985, va fi eliminată în favoarea aplicației Settings. Anunțul a fost făcut într-un document de tip „tech support” care a fost publicat de Microsoft, compania fondată de Bill Gates.

”Aplicația Settings oferă o experiență mai modernă și ușor de utilizat”

”Aplicația Settings oferă o experiență mai modernă și ușor de utilizat. Control Panel este în proces de eliminare treptată în favoarea aplicației Settings”, subliniază Microsoft în document. Settings a fost lansată odată cu Windows 8 în anul 2012. A preluat deja numeroase sarcini care, anterior, erau rezolvate prin intermediul Control Panel.

Chiar dacă Microsoft a început încă din luna octombrie 2020 să redirecționeze utilizatorii Windows de la Control Panel la Settings, iată că noul document confirmă faptul că Microsoft vrea să scoată definitiv cunoscuta componentă.

”Settings a preluat majoritatea funcțiilor incluse anterior în Control Panel”

Ars Technica subliniază faptul că Settings a preluat majoritatea funcțiilor incluse anterior în Control Panel chiar de când a fost lansat Windows 11 în 2021. Iar în prezent ”există doar câteva excepții făcute pentru cei care preferă în mod special schimbări obscure (și pentru cei care pur și simplu preferă Calea Veche)”.

Chiar dacă rolul Control Panel în Windows s-a diminuat în ultimii ani, alte funcții precum ar fi panoul Display și butonul Add/Remove Programs au rămas ca înainte. Conform sursei citate, noul document publicat de Microsoft indică faptul că și acestea ar putea fi eliminat într-o actualizare următoare a Windows.

Compania nu a subliniat când ar urma să se întâmple acest fapt și nu a da niciun calendar până când Control Panel va fi eliminat definitiv. Documentul publicat de Windows sugerează faptul că această componentă va fi ”eliminată treptat”.

Citește și - Microsoft anunța la început de 2024 că va adăuga un buton de inteligență artificială pe tastaturile PC-urilor 

Microsoft anunța că adaugă un buton dedicat inteligenței artificiale pe tastaturile sale Windows, o schimbare semnificativă sale în aproximativ 30 de ani.

Multe dintre noile computere cu Windows 11 de la Microsoft, inclusiv viitoarele dispozitive Surface, au parte de tasta "Copilot". Este un buton care lansează partenerul tău de inteligență artificială. Prin apăsarea acestui în formă de panglică, utilizatorul apelează la chatbotul de inteligență artificială Bing. Acesta îl poate ajuta cu sarcini, respectiv rezumatul unui articol dens, căutarea de mobilă online ori, pur și simplu, modificarea setărilor de pe PC-ul său.

Poate chiar să creeze o melodie de la zero, fără ca internautul să știe să cânte la un instrument sau cu vocea, ca urmare a unui parteneriat cu experimentatorii de muzică cu inteligență artificială Suno.

Copilot este situată lângă tasta space, înlocuind butonul CTRL din dreapta pe unele PC-uri, iar pe altele va înlocui o tastă de meniu. Vezi articolul inițial aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel