Celebra rețetă de supă japoneză Ramen

pexels
pexels

Chef Nicolai Tand, bucătarul emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani, a preparat celebra rețetă de supă japoneză Ramen.

Chef Nicolai Tand, bucătarul emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani, a preparat celebra rețetă de supă japoneză Ramen.

Ingrediente

oase de porc

aripioare de pui

foi de alge

ciuperci shitache

germeni de mazăre

usturoi

ghimbir

dashi (pudră de pește)

susan

carne de porc

ouă

ceapă

ceapă verde

tăiței de casă

sos de soia

Mod de preparare 

Mai întâi se porționează oasele de porc și se pun la fiert în apă cât să fie bine acoperite.

Se lasă să fiarbă 20-30 de minute, se înlătură prima apă, apoi se pun din nou la fiert cu multă apă, la foc încet pentru aproximativ 2 ore.

Aripioarele de pui se fierb și ele pentru a obține o supă gustoasă.

Carnea de porc se prepară la cuptor, condimentată după propriile gusturi.

În vasul cu oase, când acestea și-au lăsat savoarea, se adaugă pe rând toate celelalte ingrediente: foile de alge, usturoi, ghimbir, tăiței de casă, dashi, ceapa albă și cea verde, sos de soia, ciupercile și supa de pui.

Ouăle se fierb moi, adică pentru 4 minute și se adaugă în supă, în timpul servirii, curățate ți tăiate în jumătăți, așa încât gălbenușul să fie cursiv.

Tot în timpul servirii se mai adaugă și verdeață și semințe și diverse sosuri preparate separat din usturoi cu ghimbir, cu grăsime de la carnea preparată la cuptor, chilli și ce mai dorește fiecare.

VEZI ȘI: Rețetă delicioasă. Medalion din mușchiuleț de porc cu sos de gogoșari

Vlăduț, bucătarul emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani, a preparat o rețetă delicioasă de medalion din mușchiuleț de porc cu sos de gogoșari.

Ingrediente

Ingrediente pentru medalionul din mușchiuleț de porc:

1 kg mușchiuleț de porcsare și piper

450 gr felii subțiri de bacon

1-2 linguri de ulei

Ingrediente pentru sos de gogoșari:

500 gr gogoșari

200 gr ceapă

3-4 căței de usturoi

1-2 ardei iuți

1 legătură de pătrunjel verde

1-2 linguri de ulei

1-2 linguri muștar clasic, sau muștar de dijon

1 strugure

porumb pentru servit

Mod de preparare

Pe cât de simple sunt ingredientele, pe atât de simplu este și modul de preparare al rețetei.

Cum se prepară medalioanele din mușchiuleț de porc

Muschiulețul de porc se porționează în medalioane de 4-5 cm grosime, se aplatizează cu palmele și se înfășoară în felii subțiri de bacon. Într-o tigaie cu puțin ulei, se rumenesc medalioanele din mușchiuleț pe ambele părți, pentru a le sigila. Apoi se continuă prepararea lor la cuptor la temperatură medie, până sunt bine pătrunse, iar baconul crocant.

Cum se prepară sosul de gogoșari

Cât timp medalioanele din mușchiuleț de porc se prepară la cuptor, ne putem ocupa de sosul de gogoșari.

Se spală gogoșarii, se curăță și se toacă în fâșii. La fel se toacă și ceapa, iar usturoiul se curăță și se toacă rondele. Se pune o tigaie încăpătoare cu ulei la încins și se adaugă legumele. Se amestecă bine să se călească uniform. Se adaugă muștarul și ardei iute, atât cât să iasă un sos ușor picant. Câteva boabe de strugure adăugate în sos dau un gust ușor acrișor, dar și aromă plăcută.

Porumbul se fierbe, sau se coace, după preferințe. Se taie în bucăți mici ce vor constitui suporturi pentru medalioanele din mușchiuleț.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel