Celebra vilă Lac 1 va primi 56 de milioane de euro (300 de milioane de lei) pentru renovare.
Publicitate
Conform unei Hotărâri de Guvern, emisă de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, celebra vilă Lac 1 va primi 56 de milioane de euro (300 de milioane de lei) pentru renovare. Hotărârea așteaptă semnătura premierului Marcel Ciolacu.
Vila Lac 1 este cunoscută în lumea politică românească ca fiind un loc principal în care s-au purtat nenumărate negocieri și locul în care a fost primit și președintele Zelenski în vizita sa în România.
În cadrul unei intervenții la Antena 3 CNN, Marin Țole, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a încercat să explice de ce este alocată această sumă.
De ce atâția bani? De exemplu un castel, în Franța, pe valea Loarei se vinde cu 13 milioane de euro. O vilă, care se întinde pe o suprafață mult mai mare decât Vila Lac, în Los Angeles, se vinde cu 55 de milioane de euro. Totuși, de ce 56 de milioane de euro pentru renovarea acestei vile? De ce e nevoie de o sumă atât de mare cu care s-ar putea face două spitale? - au fost întrebările adresate lui Marin Țole.
"(...) Investiția respectivă, de care dumneavoastră vorbiți, Vila Lac 1, este exact partea aceasta de reabilitare, modernizare, consolidare și automat dotare. Este construită în 1965, are practic 5 clădiri de modernizat, are suprafața de 10417 mp. Ce este mai important se află în partea aceasta de clădire principală, e vorba de subsol, parter, un etaj și durata de execuție a lucrării. Acum vreau să vă spun un lucru, vis a vis de consiliul interministerial care se află sub egida Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, el promovează tot timpul acest consiliu cu obiective mari de investiții", afirmă Marin Țole.
"Acest act normativ este pus în transparență, tocmai pentru a se aduce diferite observații de la diferite instituții sau persoane. Nu este problemă, din punctul nostru de vedere, să revizuim foarte multe dintre acele aspecte care ne sunt sesizate. Eu nu pot să trec peste cei care fac evaluările, nu pot să trec peste cei care sunt arhitecți, nu pot să trec peste cei care sunt consultați, nu pot să trec peste proiectanți. Ei sunt cei care prezintă în fața consiliului interministerial tot ce înseamnă partea asta de indicatori tehnico-economici (...)", a mai declarat Marin Țole.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu