Simon Adam, 35 de ani, trebuie să răspundă în fața tribunalului din Winterthur pentru management ilicit, falsificarea documentelor și gestionarea defectuoasă a contabilității firmei sale, Essen & Kunst.
Fostul bucătar, vedetă in Elveția, Simon Adam (35 de ani) a fost chemat în fața tribunalului districtual din Winterthur, unde trebuie să răspundă pentru managementul fraudulos al afacerii, falsificarea documentelor, gestionarea defectuoasă și omisiunea contabilității.
Faimosul bucătar și-a recunoscut vinovăția, pedeapsa lui fiind de 20 de luni de închisoare cu suspendare, potrivit Blich.ch.
Într-un timp scurt și-a construit un adevărat imperiu gastronomic, cu opt restaurante în Elveția. Ultima sa lovitură a fost Smartfood Delivery: un serviciu de livrare în care mâncarea a fost adaptată planului personal de fitness. A avut și propria emisiune de bucătărie la televiziunea locală din Schaffhausen: „Give Adam Saures”.
În 2017, celebrul bucătar a fugit în România și și-a lăsat pe drumuri cei 150 de angajați. Imperiul gastro s-a prăbușit. Adam a demisionat din toate funcțiile din rețeaua sa de firme, multe dintre ele urmând a fi lichidate.
Ceea ce a rămas în urma aventurii sale a fost a fost un munte de datorii de aproximativ 1,3 milioane de franci. În 2018 a început din nou de jos, lucrând ca bucătar part-time într-un hotel din Olten SO.
Cum a ajuns celebrul bucătar la faliment? Potrivit rechizitoriului, companiile lui Adam și-au acordat reciproc în repetate rânduri împrumuturi fără dobândă - fără acordurile scrise și garanțiile necesare. Numeroasele împrumuturi s-au ridicat în unele cazuri până la 100.000 CHF.
In rechizitoriu se spune că el a cheltuit în jur de 21.500 de franci pentru a vizita bordeluri, a călători și a cumpăra haine.
167.000 de de euro din conturile firmelor sale au mers direct la iubita lui româncă. Femeia îi spunea că îl iubește și l-a stors de bani, potrivit Libertatea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu