Celebru chef elvețian adus la faliment de către o amantă româncă

Foto Ilustrativ/Pexels ELEVATE
Foto Ilustrativ/Pexels ELEVATE

Simon Adam, 35 de ani, trebuie să răspundă în fața tribunalului din Winterthur pentru management ilicit, falsificarea documentelor și gestionarea defectuoasă a contabilității firmei sale, Essen & Kunst.

Fostul bucătar, vedetă in Elveția,  Simon Adam (35 de ani) a fost chemat în fața tribunalului districtual din Winterthur, unde trebuie să răspundă pentru managementul fraudulos al afacerii, falsificarea documentelor, gestionarea defectuoasă și omisiunea contabilității.

Faimosul bucătar și-a recunoscut vinovăția, pedeapsa lui fiind de 20 de luni de închisoare cu suspendare, potrivit Blich.ch.

Și-a construit un imperiu – cu propria lui emisiune de gătit

Într-un timp scurt și-a construit un adevărat imperiu gastronomic, cu opt restaurante în Elveția. Ultima sa lovitură a fost Smartfood Delivery: un serviciu de livrare în care mâncarea a fost adaptată planului personal de fitness. A avut și propria emisiune de bucătărie la televiziunea locală din Schaffhausen: „Give Adam Saures”. 

Adam a dispărut brusc în 2017, a fugit după dragoste în România

În 2017, celebrul bucătar a fugit în România și și-a lăsat pe drumuri cei 150 de angajați. Imperiul gastro s-a prăbușit. Adam a demisionat din toate funcțiile din rețeaua sa de firme, multe dintre ele urmând a fi lichidate.

Ceea ce a rămas în urma aventurii sale a fost a fost un munte de datorii de aproximativ 1,3 milioane de franci. În 2018 a început din nou de jos, lucrând ca bucătar part-time într-un hotel din Olten SO.

Bani pentru plăceri și vizite la bordeluri

Cum a ajuns celebrul bucătar la faliment? Potrivit rechizitoriului, companiile lui Adam și-au acordat reciproc în repetate rânduri împrumuturi fără dobândă - fără acordurile scrise și garanțiile necesare. Numeroasele împrumuturi s-au ridicat în unele cazuri până la 100.000 CHF.

In rechizitoriu se  spune că el a cheltuit în jur de 21.500 de franci pentru a vizita bordeluri, a călători și a cumpăra haine. 

167.000 de de euro din conturile firmelor sale au mers direct la iubita lui româncă. Femeia îi spunea că îl iubește și l-a stors de bani, potrivit Libertatea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel