Celebru consultant în turism, care călătorește în toată lumea, s-a mutat la sat, în Prahova. ”Învăț cu greu să fiu țăran, dar îmi place tot mai mult”

foto Facebook Răzvan Pascu
foto Facebook Răzvan Pascu

Mutarea la sat este o tendință care și-a cunoscut startul în pandemia de COVID-19. 

Publicitate

Când toate ușile s-au închis și puteai respira un pic de aer curat cu ”învoire”, cu actele în buzunar și cu fițuica la tine, completată și semnată, tot mai mulți oameni ai urbanului și-au dorit ”eliberarea”: o curte, un copac, un petic cu soare doar al lor. Așa s-a făcut că până și operatorii din imobiliare au observat o tendință tot mai clară în mutarea la sat. Tineri, care altfel au crescut și au muncit la calculator, au început să învețe să fie ”țărani”, să-și planteze un copac, o legumă, să aibă grijă de un alt animal domestic în afară de vreo pisică sau un câine. Unii și-au făcut ferme și gustă cu plăcere din produsele din ograda proprie. Pe rețelele sociale sunt adevărate grupuri de susținere, cu sfaturi și exemple personale. 

DCNews a scris de mai multe ori despre mutatul la sat. 

Citește și: EXCLUSIV  Comuna din România în care s-au mutat belgieni, italieni, olandezi, nemți. Candidatul cu cele mai mici șanse a transformat-o! ”Tot timpul am crezut că satul românesc trebuie să aibă viitor”

Românii s-au călcat în picioare pentru CASELE la 250 de euro din satul Rotunda. Primarul: AM REUȘIT! Din ”sat fantomă” în ”sat de vacanță” FOTO

EXCLUSIV  Viața la sat: Unde a dispărut ȚĂRANUL român. Prof. Fițiu: ”Să nu transformăm o țară de stăpâni într-o țară de slugi”. Prima regulă pentru fermă ca să reziste în viitor

Printre celebritățile care s-au mutat la sat a fost Oreste: Una dintre puținele chestii inteligente pe care le-am făcut în viața mea a fost că am fugit de și din București, mutându-mă la țară” spunea el. Vezi aici mai mult

Și mari actori au ales satul, fugind de București în pandemie. 

Dar pandemia s-a încheiat deja de ceva timp, la fel și izolarea, nu și mutarea la sat. Tot mai mulți oameni ai orașului, plimbați în lumea largă, aleg mutarea la sat sau măcar își caută o a doua proprietate și la sat, nu prea departe de locul unde au domiciliul. Unii rup lanțul și se mută direct, alții fac o tranziție, în timp ce pentru a treia categorie e o alternativă. 

”Viața la țară. Învăț cu greu să fiu țăran, dar îmi place tot mai mult. În permanență ai ceva de făcut și de muncit, și nu e ușor deloc, însă natura mereu îți aduce satisfacții” a scris consultantul în turism Răzvan Pascu pe Facebook, unde a pus și mai multe fotografii din Gâlmeia, Prahova. Aici, terenurile se ridică la aproximativ 30.000 de euro, însă majoritatea sunt în pantă, oferind vederi panoramice superbe. 

Reacțiile nu au întârziat să apară: ”Felicitări! O viață frumoasă și pentru copii și pentru cei mari. Să ne bucurăm de natură este cel mai frumos cadou”, ”Felicitări! Foarte frumos și să o stăpâniți sănătoși”, ”Foarte frumos! Să aveți spor la toate și sănătate să vă bucurați de tot”, ”M-am bucurat pentru copii care au parte de adevărată libertate și m-am amuzat văzându-i cocoțați prin copaci! Mi-au adus aminte de copilărie! Felicitări!”. 

Recent, Răzvan Pascu a vorbit pentru DCNews despre Kefalonia, insula din Grecia care i-a plăcut cel mai mult și unde a revenit anul acesta: EXCLUSIV  "Mi-a depăşit toate aşteptările". Ce poți face în superba Kefalonia și cum ajungi acolo. Răzvan Pascu: Preţurile sunt mult mai prietenoase decât pe alte insule

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel