Vlăduţ, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan şi Dani”, a pregătit o gustare de toamnă pe bază de pere, șuncă, brânză, migdale, dar şi alte ingrediente delicioase, rețetă pe care a denumit-o „Pere romantice”.
pere (nu foarte coapte)
șuncă
puțină miere
brânză cu mucegai
fulgi de migdale
zeamă de lămâie
200 gr zahăr
1 ceașcă apă
Perele se spală, se taie în două și se îndepărtează partea cu semințe.
Din zahăr cu zeamă de lămâie și apă se fierbe un sirop consistent în care se scufundă perele pentru zece minute.
Feliile de șuncă se ung cu puțină miere și se dau la cuptor pentru câteva minute, atât cât să se rumenescă și să se caramelizeze frumos, notează a1.ro. Perele se scot din sirop, se scurg bine și se umplu cu brânza nobilă, apoi se presară fulgi de migdale peste ele.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu