Celebrul Prosecco ar putea dispărea pentru totdeauna din magazine. Motivele invocate de cercetătorii italieni

Foto Pexels
Foto Pexels

Celebrul vin spumant sec italian Prosecco ar putea dispărea pentru totdeauna de pe rafturile magazinelor din cauza schimbărilor climatice globale. 

La această concluzie au ajuns oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Padova, Italia. Cercetătorii cred că în pericol ar putea fi, de asemenea, vinurile de Burgundia, Grand Cru şi Cabernet Sauvignon, deoarece producţia de struguri din aceste soiuri este în scădere rapidă. De exemplu, pentru Prosecco se folosesc strugurii cultivaţi la munte (această vie conferă vinului spumant gustul bogat şi aroma recunoscută).

Aceste podgorii sunt din ce în ce mai supuse ploilor abundente, grindinei şi căldurii

Din cauza schimbărilor climatice, aceste podgorii sunt din ce în ce mai supuse ploilor abundente, grindinei şi căldurii. Acest lucru provoacă degradarea solului, determinând viţa-de-vie să moară treptat. Nu s-a reuşit încă găsirea unor soluţii pentru salvarea acestor podgorii. În plus, condiţiile climatice dure îi descurajează şi pe tinerii vinificatori să lucreze, iar industria s-ar putea confrunta în curând cu o lipsă gravă de forţă de muncă.

Oamenii au început să cumpere cu 33% mai mult prosecco

În acelaşi timp, după cum observă oamenii de ştiinţă, cererea de vin este în creştere - de exemplu, în ultimii cinci ani, oamenii au început să cumpere cu 33% mai mult prosecco. Şi din moment ce producţia nu creşte, preţurile la aceste tipuri de vinuri cresc semnificativ, scrie Euro Pulse, conform Rador.

Citește și - Hartmann neagă încălzirea globală. Ce a descoperit la Biblioteca Academiei / video

H. D. Hartmann a făcut unele precizări, în cadrul emisiunii „Geostrategica“, despre temperaturile ridicate din ultima perioadă și fenomenele metorologice extreme ce par a se întâmpla în premieră și a avea un impact cum nu s-a mai văzut.

„Parcă avem tendința acum să vedem numai lucrurile rele. Că a luat foc pădurea în Grecia, care s-a dovedit până la urmă că cineva a pus focul, că s-a dus nu știu ce etc. Eu aș fi întrebat de ce nu au ars vilele bogaților în Hawaii și au ars doar pământurile săracilor. Focul ăla nu s-a dus la vila lui Tom Jones, ci numai pe la casele săracilor.

Dezastre s-au întâmplat tot timpul. Nu sunt de acord cu teoria că dintr-odată se întâmplă. De exemplu, am fost la Biblioteca Academiei, iar pe prima pagină a unui ziar din 1942 era o poză a unor țărani din Câmpia Română, pe lângă o slobozie - se chemau așa pentru că acolo au fost comunități de robi de etnie rromă - care dormeau pe acoperiș. Erau 46 de grade Celsius. August 1942! Au mai existat astfel de excese ale vremii“, a spus Hartmann.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel