Andreea Sava a spus cum putem lupta cu celulita. De altfel, jurnalista a venit și cu soluții.
"Majoritatea femeilor se confruntă cu celulita. Spun majoritatea ca să nu exclud posibilitatea să existe vreuna şi să n-o fi cunoscut eu. Este posibil. Cele pe care le ştiu o au sau se luptă cu ea. Unele au câştigat bătălia. ATENŢIE, însă, războiul se duce constant. Din păcate nu poți spune niciodată că ai scăpat de ea, ci doar că o faci să nu se vadă. Trist dar adevărat. Deci
Şi femeile slabe au celulită
Femeile sunt predispuse la celulită. Asta e, genetic bărbaţii sunt construiţi altfel şi sunt norocoşi din punctul ăsta de vedere. Deşi vorbim despre depozite de grăsime sub piele, dacă slăbeşti nu înseamnă că scapi de celulită. Poţi fi slabă dar să mănânci prost iar, dacă nu te mişti, n-ai să faci nicio brânză. Cu alte cuvinte, războiul împotriva celulitei se duce, obligatoriu, pe mai multe fronturi: mănânci curat, ai un stil de viaţă echilibrat şi faci exerciţii fizice", a scris jurnalista pe blog.
Soluții în lupta cu celulita:
1. Bea multă apă
Hidratarea este esenţială pentru organism. Fiecare celulă din corpul tău are nevoie de apă pentru a funcţiona corect. Pielea ta are nevoie de apă ca să-şi păstreze elasticitatea, muşchii tăi au nevoie de apă pentru a se tonifia. Nu înlocui apa cu sucurile. Pot să înţeleg că-ţi plac dar trebuie să bei apă şi nu doar de sete. Eu, de exemplu, îmi încep ziua cu o cană de 400 de ml de apă înainte de orice altceva. Apoi, pe parcursul zilei, am mereu apă cu mine. În plus, bând mai multă apă, vei constata că mănânci mai puţin.
Există diverse păreri cu privire la cantitatea optimă pe care trebuie să o bei. De la 2-3 L pe zi, până la 30 ml/kg corp. Bineînţeles că, dacă faci efort sau temperaturile sunt ridicate, trebuie să creşti şi consumul de apă.
2. Alimentele care luptă cu grăsimea subcutanată
Prăjelile nu au ce căuta în viaţa ta. Nici alimentele de tip fast food, ronţănelele de orice fel, cărnurile procesate, excesul de zahăr rafinat şi sare, băuturile carbogazoase. Nu este atât de groaznic pe cum pare la prima vedere. De exemplu, consumă pâine integrală în loc de albă. Dar cu măsură.
Mai am, însă, o veste proastă. Fumatul, cafeaua şi alcoolul nu ajută deloc. Dimpotrivă. Dar, dacă vei compensa cu muncă şi disciplină alimentară, poţi să-ţi permiţi şi câte un viciu. Voi reveni într-un articol ulterior cu o listă de alimente pentru o dietă deşteaptă. Şi vei constata că sunt chiar multe deci în niciun caz nu vei suferi de foame.
Fructele roşii (afine, coacăze, zmeură) sunt surse ideale de antioxidanţi, bananele stimulează circulaţia şi împiedică retenţia de lichide, citricele şi ananasul stimulează producerea de colagen prin conţinutul mare de vitamina C. Fructele şi legumele sunt, în general, o sursă foarte bună de fibre. Atenție, însă, de preferat este să consumi fructele în prima parte a zilei şi nu împreună cu alte alimente.
Şi, în sfârşit, o veste bună. „Grăsimea" nu este întotdeauna un lucru rău. Acizii graşi esenţiali Omega 3 ajută la diminuarea aspectului „coajă de portocală", reduc procesele inflamatorii şi oxidante din organism, încetinesc procesul de îmbătrânire şi o mie de alte efecte benefice pe care le afli la prima căutare pe internet. Cele mai la îndemână surse de Omega 3: somon, ton, macrou, sardine, hering dar şi nucile de orice fel şi seminţele de in. Atenţie, nucile să fie crude sau coapte. Cum spuneam: prăjelile n-au ce căuta în viaţa ta. Continuarea AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci