Centrale termice în condensare, cu amestecuri de hidrogen în gazele naturale, testate cu succes

Noi tipuri de centrale termice în condensare, cu amestecuri de 30% și 35% hidrogen în gazele naturale, au fost testate cu succes de Delgaz Grid și Universitatea Tehnică de Construcții București (UTCB), în cadrul proiectului 20HyGrid. 

Potrivit unui comunicat de presă al distribuitorului de gaze naturale, testele au avut loc în laboratorul de încercare a sistemelor și echipamentelor termice (INSIST), acreditat RENAR pe o eșanție de șase modele de centrale termice în condensare, a producătorilor diferiți, cu amestecuri de 30. % și 35% hidrogen în gazele naturale.

Parametri urmăriţi au fost concentraţia componentelor din gazele de ardere, variaţia parametrilor de lucru (sarcină termică, randament) la păstrarea parametrilor de lucru în situaţia alimentară doar cu gaze naturale de la reţea, performanţă la sarcină minimă, maximă (funcţionare continuă şi pornire la sarcină). ). minimă).

'Verificarea funcţionării centralelor termice murale cu combustibil gazos conţinând 30 şi respectiv 35% vol. hidrogen în amestec sa realizat pe un stand experimental complet automatizat, dotat cu senzori de măsură de precizie ridicată. Testarea a presupus doar evaluarea performanței arderii, iar apoi se referă doar la echipamentele testate. Centralele au funcționarea stabilă inclusiv la sarcină minimă. Nu au fost identificate creșteri ale emisiilor de monoxid de carbon asociat cu un proces de ardere incompletă, a declarat Răzvan Calotă, lectorului doctor inginer la UTCB.

La rândul său, Cristian Călin, coordonatorul proiectului 22s, a confirmat faptul că testele au validat funcționarea fără probleme a centralelor testate cu până la 35% hidrogen în gazele naturale. 'Urmează să testăm cu aceste concentrații, în poligonul nostru de la Mediaș și alte tipuri de aparate: centrale convenționale, fără condensare, aragaze, arzătoare atmosferice etc.', a completat reprezentantul Delgaz Grid. În prezent,

Proiectul 20HyGrid este în desfășurare pe o stradă din oraș, județul Mureș, cu rețea de gaze naturale din oțel, unde la începutul testelor companiilor cererii casnici pentru a verifica funcționarea instalațiilor interioare și a aparatelor de utilizare existente cu amestec de gaze naturale. (80%) și hidrogen (20%).

După finalizarea acestor teste, se va testa, în ultima etapă, funcționarea rețelei din oțel cu acest amestec, concomitent cu instalațiile și aparatele de utilizare ale clienților. Delgaz Grid și-a asumat, în premieră în România, realizarea primului proiect care are ca obiectiv testarea încălzirii sustenabile a locuințelor pe baza unui amestec de gaze naturale (80%) și hidrogen (20%).

Proiectul, denumit 20HyGrid, se desfășoară în perioada noiembrie 2022 - octombrie 2024 și urmărește să demonstreze că, din punct de vedere tehnic, este posibil și sigură adăugarea de hidrogen, în proporție de 20% din volum, în rețelele de distribuție și instalații de utilizare . a gazelor naturale existente în România, potrivit Agerpres.

Vezi și: Pensionarii ar putea primi bani pe călătorii neefectuate de care beneficiază anual

https://www.dcnews.ro/pensionarii-ar-putea-primi-bani-pe-calatoriile-neefectuate-de-care-beneficiaza-anual_934759.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel