Centrele de migranți în afara UE, departe de o ”soluție reală”, afirmă Olaf Scholz

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Europenii caută soluții de limitare a migranților în UE, iar una dintre variante este aceea de a înființa centre de migranți în afara blocului comunitar.

Citește și: Oficialii europeni, porniți pe migranți. După ce le-au închis frontierele, acum vor să-i trimită cât mai departe. Ultima găselniță din Olanda

Olaf Scholz, cancelarul german, a declarat joi că centrele de migranți din afara UE, precum cel pe care Italia l-a convenit cu Albania, ”nu sunt soluția reală pentru o țară atât de mare ca Germania”, informează EFE.

”Este clar că atunci când te uiți la cifre, concepte care reprezintă câteva mici picături nu sunt adevărata soluție pentru o țară atât de mare ca Germania”, a asigurat Scholz, în declarații către presă, la sosirea sa la summitul Consiliului European care începe joi la Bruxelles și în care problema migrației va acapara o mare parte a discuțiilor.

Cancelarul german a subliniat că ”anul trecut au sosit peste 300.000 de imigranți ilegali în Germania” și împiedicarea ”sosirii a aproximativ 2.000 de persoane este foarte puțin”.

Olaf Scholz a spus că Germania, care a instituit controale la frontierele sale interne,”a înregistrat o reducere cu aproape 50% a cererilor de azil în ultimele luni, față de anul precedent” și le-a cerut partenerilor săi europeni să pună în aplicare Pactul privind migrația și azilul pe care l-au adoptat în luna mai.

Numărul migranților returnați trebuie crescut

Scholz a mai spus că trebuie crescut numărul returnărilor imigranților în țări terțe, iar în acest sens a subliniat că Germania a organizat deja transporturi în Afganistan, unde vor trimite mai mulți migranți în viitor.

Cancelarul german a mai apărat necesitatea de a se permite sosirea imigranților legali pentru a contribui la creșterea economică, precum și de a garanta ”protecția celor care au nevoie de ea”.

Dezbaterea despre migrație a devenit un subiect pe agenda summitului odată cu propunerea președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care a îndemnat liderii statelor membre să se gândească la ”formule inovatoare”, precum centrele de identificare și reținere a migranților ilegali în țări terțe, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel