Pentru o simplă aprobare a unui dosar de acreditare, Autoritatea Națioanlă de Management al Calității în Sănătate (ANMCS) a facturat aproape 55.000 de lei pe numele centrului Carl Wolff.
Potrivit Turnul Sfatulu, Centrul ”Carl Wolff” este singurul din țară care îngrijește copii cu boli în fază terminală, 24 de ore din 24.
Centrul “Carl Wolff” din Sibiu a fost printre primele 20 din țară care s-au acreditat în anul 2012, după înființarea Autorității la nivel național.
Atunci, taxa cerută de stat a fost de 250 de lei pe pat, iar centrul avea atunci doar 14 paturi. Astfel, a plătit mai puțin de 1.000 de euro.
Potrivit legii, reacreditarea se face după cinci ani, așa că, din 1 ianuarie 2018, instituția ar trebui să funcționeze după o aprobare nouă. Centrul de la Sibiu, care acum are 24 de paturi, a întocmit toată documentaţia necesară şi a primit confirmarea că actele sunt în regulă. Însă statul a schimbat regulile anul acesta și cere o taxă de peste 12 ori mai mare decât în trecut. Centrul a primit o factură de aproape 55.000 de lei.
[citeste si]
Factura primită de Centrul din Sibiu în luna octombrie înseamnă o depășire mult peste limite a bugetului.
“Asta înseamnă, rotunjit, 12.000 de euro, pentru un proces în care comisia vine să verifice dacă centrul sorespunde standardelor de exigență pentru siguranța pacientului. Noi suntem o organizație non-profit. Ne bucurăm în fiecare lună că reușim să acoperim toate cheltuielile, deoarece pacienții noștri nu plătesc spitalizarea. Așa că nu avem un ban în plus. Din contră, în unele luni nu știm exact cum terminăm luna, să plătim și salarii, să oferim și toate condițiile pacienților. Și totuși, noi dorim să mergem mai departe. Dar sumele astea depășesc cu mult așteptările unui ONG”, a declarat managerul hospice-ului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News