Centru de Management pentru Situaţii de Urgenţă în București

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a adoptat joi o hotărâre prin care a fost aprobată realizarea Centrului de Management pentru Situaţii de Urgenţă din Capitală.

Proiectul aparţine PDL Bucureşti şi este demarat din anul 2007. Valoarea totală a proiectului se ridică la 24 de milioane de euro, banii urmând să vină de la Banca Mondială. Împrumutul urmează să fie returnat începând cu anul 2016.

Centrul de Management pentru Situaţii de Urgenţă din Bucureşti este un sistem integrat şi unitar al managementului situaţiilor de urgenţă, criză şi dezastre, prin care autorităţile (Prefectura, ISU, Poliţie, Jandarmerie, Ambulanţa, etc) vor putea coordona mult mai operativ şi eficient toate intervenţiile în caz de cutremure, incendii, inundaţii sau alte calamităţi naturale.

Noul sistem contribuie şi la accelerarea procesului de integrare a Bucureştiului în structura Serviciului European de Acţiune Externă (SEAE), care ajută toate statele membre ale Uniunii Europene să intervină operativ în cazul unor dezastre naturale.

Proiectul va răspunde astfel directivelor Parlamentului European privind evaluarea, supravegherea şi gestionarea situaţiilor de urgenţă. Aceste directive stipulează necesitatea realizării la nivel local, naţional şi european a unui sistem de management integrat capabil să prevină pierderea de vieţi omeneşti în cazul unor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel