Centrul orașului Odesa, bombardat de ruși. Atacuri nocturne și în Mikolaiv

Centrul orașului Odesa, bombardat de ruși. Atacuri nocturne și în Mikolaiv / Foto: Pixabay
Centrul orașului Odesa, bombardat de ruși. Atacuri nocturne și în Mikolaiv / Foto: Pixabay

Centrul oraşului Odesa a fost bombardat de armata rusă.

 

În noaptea de miercuri spre joi, forțele armate ruse de ocupație au efectuat atacuri asupra orașului Odesa și regiunii înconjurătoare. Ca urmare a acestor atacuri, un incendiu a izbucnit în centrul orașului Odesa, provocând victime, transmite Rador.

Serhi Kiper, șeful administrației militare din regiune, a informat că un atac rusesc în centrul Odessei a declanșat un incendiu care s-a întins pe o suprafață de 300 de metri pătrați și a cauzat distrugeri semnificative. Momentan, se cunoaște că două persoane au fost internate în urma incidentului, iar echipele de intervenție sunt prezente la fața locului pentru a gestiona situația.

Pe lângă Odesa, și alte regiuni din sudul și centrul Ucrainei au fost afectate de atacurile rusești. Sirenele de raid aerian au fost activate în aceste zone, iar explozii au fost raportate la Odesa, Sumi și Mikolaiv. În urmă cu o zi, pe 19 iulie, Odesa și regiunea au fost supuse unor atacuri similare, în care invadatorii au utilizat rachete și drone.

Ca urmare, mai multe persoane au fost rănite, iar blocuri de locuințe, porturi și infrastructuri critice au suferit pagube. Aproximativ 3.000 de consumatori din regiune au rămas fără electricitate ca urmare a acțiunilor militare agresive ale rușilor. Deocamdată, nu au fost furnizate informații suplimentare despre evoluția situației.

Explozii nocturne în Mikolaiv

În plus, în cursul nopții de miercuri spre joi, mai multe explozii au fost auzite în orașul ucrainean Mikolaiv în timpul unei alerte de raid aerian. Potrivit postului public Suspilne, alerta de raid aerian viza regiunile din sud și centrul Ucrainei.

Deocamdată, nu au fost furnizate informații suplimentare. Explozii similare au fost semnalate anterior și în orașele Odesa și Sumi, iar Forțele Aeriene ale Ucrainei au declarat că trupele ruse au lansat rachete de croazieră Kh-22. S-au înregistrat cel puțin două serii de lansări de rachete.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel