Dan Ostahie, CEO Altex: Propunem impozit pe profit minimal pentru toate companiile din România

CEO-ul Altex, Dan Ostahie, în cadrul evenimentului Clubului Oamenilor de Afaceri Liberali, a propus impozit pe profit minimal pentru toate companiile din România.

Dan Ostahie a amintit că pentru microîntreprinderi există deja un impozit de 1% din cifra de afaceri, și a propus un minim de 0.5% pentru celelalte companii.

„Avem și o propunere pe fiscalitate. Este bine s-o audă și ceilalți prieteni ai noștri:

Din punctul meu de  vedere, ar fi bine să existe un fel de impozit pe profit minimal, pentru toate companiile din România. Pentru microîntreprinderi există, 1% din cifra de afaceri. Pentru toate celelalte companii, aș propune un minim de 0,5 care, bineînțeles, să fie dedus din acest 16%, dacă 16 este mai mare.  Deci, 16% dar nu mai puțin de 0,5%.

Regimul fiscal, în România, este unul extrem de favorabil iar în acest regim fiscal extrem de favorabil, cred că ar fi  un echilibru economic care s-ar stabili, mai ales între companii din același sector, pentru a avea acest impozit minim de 0,5% care, repet, să vină și să consolideze o reducere a deficitului bugetar și de ce nu, să avem ca obiectiv, 3 ani, 5 ani, excedent bugetar.

Să avem bani de investit, să avem un fond public românesc, care să activeze pe piață și care să aducă, pentru pensionarii români, venituri suplimentare”, a precizat Dan Ostahie, CEO-ul Altex, în cadrul evenimentului Clubului Oamenilor de Afaceri Liberali.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel