Imagini rare cu un cerb făcând o "baie de nămol".
Publicitate
O baie de nămol este binevenită oricând, te scapă de paraziți și te mai răcorește, spun cei de la Romsilva, prezentând o filmare rară cu un cerb într-o pădure din Parcul Național Piatra Craiului. De altfel, Romsilva prezintă periodic imagini deosebite cu animalele sălbatice din pădurile ţării
Un cerb profită de o baltă aflată în mijlocul unei păduri din Parcul Național Piatra Craiului și se tăvălește zdravăn în ea, imaginile frumoase fiind surprinse de o cameră de monitorizare a faunei instalată de specialiștii Romsilva din cadrul administrației Parcului Național Piatra Craiului. Cerbul este sociabil din toamnă până în primăvară, perioadă în care masculii se grupează în cârduri de tauri, conduse de un cerb tânăr, iar femelele în cârduri separate de ciute, conduse de ciuta cea mai în vârstă. În cârdurile de ciute sunt amestecaţi, întotdeauna, viţei şi chiar cerbi din al doilea an.
Doar cerbii bătrâni şi cei foarte puternici trăiesc solitar. Cârdurile sunt alcătuite după boncănit, care are loc toamna, şi se desfac după ce zăpada s-a topit, pe la sfârşitul lunii aprilie. Fauna bogată a Parcului Național Piatra Craiului beneficiază de toate condițiile de hrană, liniște și adăpost necesare unui habitat sănătos, iar pe teritoriul parcului fauna este strict protejată.
Parcul National Piatra Craiului, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de 14.800 de hectare în județele Brașov și Argeș, din care 10.860 de hectare păduri , din acestea peste 6.000 de hectare fiind protejate, informează Regia Nationala a Padurilor - Romsilva.
VIDEO:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu