Cercetător, despre rata de INFECTĂRI: Aici vom fi săptămâna viitoare

Medicul și cercetătorul Octavian Jurma, într-o intervenție în direct la Antena 3, a vorbit despre scenariul de infectări pe care România îl poate avea. Iată ce a zis.

În direct la jurnalul orei 16:00, la Antena 3, medicul și cercetătorul Octavian Jurma a vorbit despre scenariul de infectări pe care România îl va avea peste o săptămână:

„Săptămâna viitoare, indicatorul se va apropia de 4 la mie în București și vom depăși la nivel național rata de 5000 de infectări/zi. Problema cea mai mare este că astăzi am depășit o medie, la 7 zile, de 3000. La o medie de 3000 de cazuri, sistemul nostru sanitar se saturează. Avem o situație foarte gravă, este săptămâna în care o să vedem abruptă a numărului de internări la ATI și a deceselor. La fel și săptămâna viitoare. 

Săptămâna viitoare, dacă atunci vom lua măsuri, vom mai aștepta încă două săptămâni o ameliorare. Trebuie să înțelegem cu toții că indiferent ce măsuri se iau, efectele se vor vedea abia după două săptămâni. 90% din cazurile din București sunt deja comunitare. Eu nu sunt adeptul măsurilor dure.“

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel