Cercetători de la Universitatea Harvard au încercat să afle de ce nivelurile de metil-mercur din unii pești sunt în creștere, mai ales că ajung pe farfuria multor oameni, scrie DCMEDICAL.RO.
Metil-mercurul, se explică pe medicalnewstoday, se formează adesea prin contactul mercurului cu bacteriile din diferite medii. Iar multe specii acvatice ajung să insereze această substanță.
Statisticile din cercetări recente arată că aproximativ 82% din expunerea la metil-mercur a consumatorilor americani provine din fructe de mare.
Oameni de știință de la Harvard - Școala de Inginerie și Științe Aplicate John A. Paulson din localitatea Cambridge și Școala TH Chan de Sănătate Publică din Boston – susțin că nivelurile de metil-mercur la unii pești sunt în creștere. Ei cred că e vorba de efectele nefaste ale schimbărilor climatice globale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu