Cercetătorii avertizează: Se scurge timpul! Autoritățile să abordeze amenințarea IA înainte de alegeri

Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik

Cercetătorii au avertizat că se scurge timpul pentru autoritățile reglementate să abordeze amenințările pe care inteligența artificială (IA) le reprezintă pentru procesul democratic înainte de alegeri.

Alegeri prezidentiale 2024

Cu toate acestea, ideea ca deepfakes să influențeze alegerile nu ar trebui să fie exagerată, deoarece nu există nicio dovadă foarte clară că rezultatul alegerilor ar putea fi influențat decisiv de inteligența artificială, au spus ei.

Într-un nou raport publicat de grupul de reflecție Alan Turing Institute, cercetătorii susțin că există primele semne de afectare a sistemului democratic de către conținutul generat de inteligența artificială.

În ultimele luni, a existat un val de materiale care pretind că îi înfățișează pe politicieni.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a declarat că înregistrările audio false generate pentru a părea că a făcut remarci incendiare înainte de Ziua Armistițiului aproape că au provocat "tulburări grave".

"Provocarea de a discerne între conținutul generat de inteligența artificială și cel autentic ridică tot felul de probleme pe parcurs..."

O înregistrare audio generată de inteligența artificială a președintelui SUA, Joe Biden, a apărut pentru a-i încuraja pe susținători să nu voteze la alegerile primare din New Hampshire la începutul acestui an.

Sam Stockwell, cercetător asociat la Institutul Alan Turing și autor principal al raportului, a declarat că hărțuirea online a personalităților publice care fac obiectul atacurilor deepfake ar putea să-i împingă pe unii să evite să se angajeze în forumuri online.

El a declarat: "Provocarea de a discerne între conținutul generat de inteligența artificială și cel autentic ridică tot felul de probleme pe parcurs... Permite actorilor rău intenționați să exploateze această incertitudine prin a împinge conținutul deepfake ca fiind declarații, iar toate acestea sunt în detrimentul principiilor fundamentale ale democrației."

Raportul a solicitat ca Ofcom, autoritatea de reglementare în domeniul mass-media din Marea Britanie, și Comisia Electorală, să emită orientări comune și să solicite acorduri voluntare privind utilizarea corectă a IA de către partidele politice în campaniile electorale.

De asemenea, acesta a recomandat orientări pentru mass-media cu privire la raportarea conținutului fals generat de inteligența artificială și la asigurarea faptului că informațiile pentru alegători includ îndrumări și consiliere.

"De aceea este atât de important ca autoritățile de reglementare să acționeze rapid, înainte de a fi prea târziu"

Christian Schroeder de Witt, cercetător postdoctoral în domeniul inteligenței artificiale și al securității la Universitatea din Oxford, a declarat că printre soluțiile de combatere a impactului deepfake se numără adăugarea de filigrane la conținutul generat de inteligența artificială și soluții bazate pe proveniență, care implică codarea imaginii și a metadatelor într-un mod care va arăta dacă informațiile originale au fost modificate, deoarece numai proprietarul poate modifica înregistrarea.

Stockwell a adăugat că nu există "nicio îndrumare sau așteptări clare pentru a preveni utilizarea inteligenței artificiale pentru a crea informații electorale false sau înșelătoare" la câteva săptămâni de la alegerile generale din Marea Britanie și întreaga lume.

"De aceea este atât de important ca autoritățile de reglementare să acționeze rapid, înainte de a fi prea târziu", a spus el.

Dr. Alexander Babuta, director al Centrului pentru tehnologii emergente și securitate de la Institutul Alan Turing, a declarat: "Deși nu ar trebui să exagerăm cu ideea că alegerile noastre nu mai sunt sigure, mai ales că la nivel mondial nu există dovezi clare că un rezultat a fost modificat de AI, trebuie totuși să folosim acest moment pentru a acționa și a face alegerile noastre rezistente la amenințările cu care ne confruntăm."

"Autoritățile de reglementare pot face mai mult pentru a ajuta publicul să distingă realitatea de ficțiune și pentru a se asigura că alegătorii nu își pierd încrederea în procesul democratic", a adăgat acesta.

Un purtător de cuvânt al Comisiei Electorale a declarat: "Suntem bine plasați pentru a combate informațiile false despre procesul de votare și despre administrarea alegerilor. În această perioadă electorală, vom oferi alegătorilor informații concrete și corecte și vom depune eforturi pentru a corecta informațiile înșelătoare pe care le vedem în online", conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel