Cercetătorii din Taiwan au descoperit proteina esenţială pentru tratarea osteoporozei

143326-laboratory
143326-laboratory

O echipă de cercetători ai Universităţii Cheng Kung din Taiwan au descoperit că proteina interleukin (IL-20) este cheia pentru tratamentul de osteoporoza ce afectează oasele.

Autor: Roberta Cautiş

Rezultatul studiului deschide calea spre noi terapii pentru a vindeca boala. Cercetătorii au descoperit că bolnavii de osteoporoză aveau o concentraţie de IL-20 în sânge mult mai mare decât limita normală, ceea ce pare să indice faptul că această proteină este legată de evoluţia bolii.

Folosind un anticorp pentru IL-20, echipa a reuşit să inhibe formarea de elemente direct legate de osteoporoză, dar până acum, numai în celule şi cobai. S-a realizat producerea de cobai, cu gene care blochează proteina şi o protejează împotriva osteoporozei.

“Dezvoltarea unui medicament bazat pe anticorpii proteinei IL-20 va fi mai eficientă decât  toate tratamentele existente împotriva osteoporozei”, a declarat directorul echipei cercetătoare, potrivit 20minutos.es.

Acesta a mai spus că vor continua cercetările şi sunt dispuşi să colaboreze cu firme farmaceutice pentru dezvoltarea de noi medicamente împotriva acestei boli.

Mai jos, un material video despre cum puteţi preveni osteoporoza.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel