Cercurile Olimpice de pe Turnul Eiffel rămân pe poziție cel puțin patru ani

Parisul va mai păstra câteva dintre simbolurile Jocurilor Olimpice pe care le-a găzduit în perioada 26 iulie - 11 august cel puțin până în 2028.

Anne Hidalgo, primarul Parisului, a anunțat că cercurile olimpice vor rămâne fixate pe Turnul Eiffel până în anul 2028, cel puțin, informează mass-media franceză.

Edilul Hidalgo a comunicat acest lucru vineri, în cursul unei conferințe de presă, precizând totodată că Agitos, simbolurile Jocurilor Paralimpice vor părăsi în schimb Arcul de Triumf, pe care sunt plasate în prezent, urmând să fie mutate pe Champs-Elysees.

Citește și: Ana Bărbosu a fost jignită grav de o angajată TVR. Gimnasta a luat în calcul inclusiv retragerea, înainte de Jocurile Olimpice

”Propunerea pe care am făcut-o este ca, până în 2028, altfel spus până la Jocurile Olimpice de la Los Angeles, să lăsăm cercurile olimpice pe Turnul Eiffel și Agitos pe Champs-Elysees. și poate vor rămâne și după aceea, vom vedea”, a spus edilul.

Primarul Parisului, care a discutat subiectul menținerii cercurile cu Comitetul Internațional Olimpic, a subliniat că decizia finală îi revine. ”CIO și-a oferit sprijinul pentru această inițiativă prin comandarea unui studiu de fezabilitate. Alături de orașul Paris, ne așteptăm că în lunile următoare să fie disponibile concluziile acestui studiu”, a adăugat Anne Hidalgo.

Autoritățile pariziene au comandat deja cercuri mai ușoare decât cele atârnate în prezent pe Turul Eiffel, special concepute pentru a face față condițiilor de iarnă.

În ceea ce privește Agitos, acestea vor fi instalate la ieșirea din stația de metrou Champs-Elysees-Clemenceau, în fața statuii generalului Charles de Gaulle.

A fost evocată, de asemenea, situația vasului olimpic instalat în Jardin des Tuileries, doamna Hidalgo confirmând că dorește ca acesta să fie menținut acolo. Primarul a adăugat însă că va purta discuții cu autoritățile statului pentru a stabili condițiile în care vasul va putea rămâne în actuala locație.

Amintim că ediția viitoare a Jocurilor Olimpice de vară va avea loc la Los Angeles, care va găzdui pentru a treia oară cel mai important eveniment sportiv la nivel mondial, după edițiile din 1984 și 1932.

Tom Cruise a preluat steagul olimpic

Petrecerea ceremoniei de închidere a Jocurilor Olimpice de la Paris a început pe teren cu trupa franceză Phoenix, alături de care a urcat pe scenă Angele, urmată de Kaminsky, Air, Vannda și Ezra Koenig de la Vampire Weekend.

Imnul olimpic a fost interpretat de corul Maîtrise de Fontainebleau şi Orchestra Divertimento, după care drapelul olimpic a fost înmânat de primarul Parisului, Anne Hidalgo, preşedintelui Thomas Bach, care l-a oferit primarului viitoarei gazde a Jocurilor Olimpice, Los Angeles (2028), Karen Bass, care a fost însoţită de celebra gimnastă Simone Biles. A urmat intonarea imnului Statelor Unite de către artista californiană HER.

La finalul acestuia, cunoscutul actor american Tom Cruise a apărut pe acoperişul stadionului, după care a coborât pe în rapel în mijlocul sportivilor şi a prelua steagul olimpic, plecând cu el pe o motocicletă. După ce a traversat Parisul el este într-un avion din care sare cu paraşuta şi ajunge la celebrul semn Hollywood. Vezi articolul complet aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel