Cercurile olimpice, demontate de pe Turnul Eiffel

FOTO: Reuters Marketplace
FOTO: Reuters Marketplace

Cercurile olimpice, într-o variantă mai ușoară, vor rămâne pe simbolul Parisului până la următoarea ediție a Jocurilor Olimpice.

Citește și: Peste 12 milioane de bilete vândute la Paris 2024. Tony Estanguet: Este un adevărat succes

Inelele olimpice care au ornat simbolul Parisului, Turnul Eiffel, cu ocazia Jocurilor Olimpice 2024 de vară, au fost îndepărtate vineri, dar vor fi înlocuite cu o structură mai ușoară care va rămâne acolo până la Jocurile de la Los Angeles 2028, scrie EFE.

Primărița Parisului, Anne Hidalgo, vrea ca acest simbol al olimpismului să continue ”înfrumusețarea monumentului emblematic”, în ciuda opoziției descendenților lui Gustave Eiffel.

Inelele olimpice, cu o lungime de 29 de metri și o înălțime de 15 metri, erau situate pe partea de sud a turnului, între primul și al doilea etaj, dar greutatea lor de 30 de tone nu era potrivită pentru a rezista condițiilor meteorologice de iarnă.

Primăria Parisului lucrează la noi inele care sunt mai ușoare și mai durabile. Între timp, o structură de inele mai mici a fost instalată pe podul Iena, care este situat chiar în fața turnului și face legătura cu Grădinile Trocadero

Proiectul primăriei s-a confruntat cu critici din partea avocaților patrimoniului și a descendenților lui Eiffel, care într-o declarație și-au arătat opoziția față de menținerea inelelor după 2024.

Potrivit acestora, inelele ar afecta spiritul turnului, construit acum 135 de ani, care, în opinia lor, nu a fost conceput pentru a afișa ”o etichetă publicitară”, conform Agerpres.

Tom Cruise a preluat steagul olimpic

Petrecerea ceremoniei de închidere a Jocurilor Olimpice de la Paris a început pe teren cu trupa franceză Phoenix, alături de care a urcat pe scenă Angele, urmată de Kaminsky, Air, Vannda și Ezra Koenig de la Vampire Weekend.

Imnul olimpic a fost interpretat de corul Maîtrise de Fontainebleau şi Orchestra Divertimento, după care drapelul olimpic a fost înmânat de primarul Parisului, Anne Hidalgo, preşedintelui Thomas Bach, care l-a oferit primarului viitoarei gazde a Jocurilor Olimpice, Los Angeles (2028), Karen Bass, care a fost însoţită de celebra gimnastă Simone Biles. A urmat intonarea imnului Statelor Unite de către artista californiană HER.

La finalul acestuia, cunoscutul actor american Tom Cruise a apărut pe acoperişul stadionului, după care a coborât pe în rapel în mijlocul sportivilor şi a prelua steagul olimpic, plecând cu el pe o motocicletă. După ce a traversat Parisul el este într-un avion din care sare cu paraşuta şi ajunge la celebrul semn Hollywood. Vezi articolul complet aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel