Mihaela Bilic, nutriționist, a spus ce este de lăudat la cerealele expandate.
„Când vine vorba de carbohidrați și făinoase, știm că deschid apetitul și totul e mai bun cu pâine. Atunci nu rămâne altă soluție decât să găsim o formă de cereale mai puțin apetisante. Și astea sunt cerealele expandate.
Niște dischete insipide, umflate cu aer, fără niciun strop de grăsime și cu o consistență ciudată, de parcă ai mânca vată. Important e că sunt ușoare, cu volum mare și calorii puține, bune de avut ca soluție de compromis când te roade stomacul de foame sau când îți crapă sufletul de poftă de carbohidrați, exasperat fiind de atâtea proteine cu legume.
Ce e de lăudat la cerealele expandate? Indiferent cât ar fi de lipsite de gust, au 22 calorii/bucată, deci poți avea 3-4 dischete în "contul" unei felii de pâine. Așa că nu strică un compromis când ai silueta protejată și burta plină. Iar dacă alegeți expandatele de orez sau de porumb, scăpați și de gluten”, a transmis Mihaela Bilic pe Instagram.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu