Certificatul european de vaccinare NU va constrânge drepturile de călătorie

Certificatul european de vaccinare nu va constrânge drepturile de călătorie
Certificatul european de vaccinare nu va constrânge drepturile de călătorie

Certificatul comun de vaccinare nu va constrânge dreptul la călătorie al oamenilor. Comisia Europeană a respins această supoziție, deși Grecia și Spania încurajează discriminarea pe acest criteriu.

Statele membre ale UE vor conveni până la sfârșitul lunii cu privire la forma unui certificat comun de vaccinare, dar nu există planuri de a acorda drepturi de călătorie titularilor de astfel de documente, a declarat Comisia Europeană. În schimb, documentele vor fi utilizate pentru a asigura recunoașterea paneuropeană a evidențelor de vaccinare ale cetățenilor, deși alte posibile utilizări vor fi dezbătute de liderii blocului în cadrul unui summit virtual.

Vicepreședintele comisiei, Margaritis Schinas, a declarat că utilizarea certificatelor ca pașaport este „imaginabilă”, dar numai după ce au fost acoperite suficiente persoane și s-a găsit un acord între toate capitalele cu privire la condițiile de utilizare. În timp ce țările care se bazează pe turism, precum Grecia și Spania, sunt dornice să împingă pașapoartele de vaccinare ca mijloc de încurajare a călătoriilor, altele, inclusiv Germania și Franța, sunt sceptice că ar fi potrivit să se facă discriminări între călători pe baza dosarelor medicale. UE va căuta, totuși, ca astfel de certificate să fie recunoscute dincolo de granițele blocului, a spus Schinas, ridicând perspectiva includerii călătorilor din Marea Britanie.

Planul Comisiei a fost anunțat alături de un calendar propus pentru vaccinări în cele 27 de state membre ale blocului. Cel puțin 80% dintre cei cu vârsta peste 80 de ani vor primi o doză până în martie 2021, la fel ca 80% dintre profesioniștii din domeniul sănătății și asistenței sociale. Până la sfârșitul verii, Comisia a declarat că statele membre ar fi trebuit să vaccineze 70% din întreaga populație adultă.

Comisia a solicitat, de asemenea, capitalelor să își mărească secvențierea genomului la cel puțin 5% și, de preferință, 10% din rezultatele pozitive ale testelor, ca parte a efortului de identificare a noilor variante ale virusului, potrivit TheGuardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel