Unul din trei cumpărători de plăci ceramice optează pentru achiziţia de gresie porţelanată, potrivit datelor Lasselsberger România, deţinătorul brandului Cesarom şi principalul producător local de profil, urmând ca numărul celor interesaţi de astfel de produse să crească constant de la an la an.
„Gradul foarte redus de absorbţie a apei, rezistenţa la cicluri repetate de îngheţ - dezgheţ, la abraziune şi la alunecare sunt principalele avantaje ale gresiei porţelanate, aceasta câştigând tot mai mult încrederea consumatorilor români”, a declarat Sergiu Apolzan, Director Vânzări al Lasselsberger România.
Acesta a subliniat că, pentru a veni în întâmpinarea cererii în creştere pentru astfel de produse, Lasselsberger România a lansat, începând cu finele lunii aprilie, producţia de gresie porţelanată în fabrica Sanex din Cluj Napoca.
„În prima lună de producţie volumul de plăci porţelanate fabricate la Cluj Napoca a ajuns la peste 180.000 de metri pătraţi. Cesarom ar putea produce până la finele anului 1 milion de metri pătraţi”, a mai spus Sergiu Apolzan, adăugând că, în timp scurt, se poate gândi o capacitate de producţie de gresie porţelanată ce poate atinge până la 2,5 milioane de metri pătraţi.
Noile plăci produse în fabrica Sanex sunt cuprinse în şapte colecţii speciale. Acestea adoptă stiluri moderne, dar şi clasice sau rustice şi poartă nume sugestive inspirate de caracteristicile produselor - Boston, London, Cementi, Doga, Garden, Piazzetta şi Pietra di Mare.
Unde este recomandată gresia porţelanată
În momentul alegerii tipului de gresie dorit, trebuie luată în considerare destinaţia acesteia şi, de asemenea, trebuie făcută diferenţa între o gresie de interior şi una de exterior. Gresia porţelanată elimină toate aceste probleme, putând fi utilizată cu uşurinţă în orice tip de spaţiu.
Potrivit reprezentanţilor Lasselsberger România, în cazul unei locuinţe, gresia porţelanată, deşi este destinata exteriorului, poate fi folosită cu succes la interior, în băi, bucătării sau holuri. De asemenea, plăcile porţelanate sunt recomandate şi pentru demisoluri, subsoluri, crame sau garaje interioare.
„O parte dintre cumpărători aleg plăcile porţelanate chiar şi pentru livinguri sau dormitoare datorită modelelor deosebite şi a gradului ridicat de rezistenţă la abraziune”, a mai spus Sergiu Apolzan.
Special creată pentru a rezista la cicluri de înghet - dezgheţ, gresia porţelanată are ca principală destinaţie suprafeţele exterioare: terase, balcoane, faţade şi alei.
Gresia porţelanată în diverse tipuri de proiecte
Calităţile deosebite ale plăcilor porţelanate fac din acestea o opţiune viabilă şi pentru alt tip de proiecte, nu doar rezidenţiale.
„Gresia porţelanată este potrivită şi pentru spaţiile cu condiţii severe de exploatare, cum ar fi spaţii comerciale, spaţii industriale, aeroporturi, restaurante, şcoli sau spitale”, a mai afirmat Sergiu Apolzan.
În plus, acest tip de produs poate fi folosit chiar şi la amenajarea de pasaje, trotuare sau la construcţia de fântâni decorative.
Despre Cesarom
Cesarom este unul dintre brandurile cu tradiţie din România, având o istorie de peste 50 de ani. Compania a devenit, începând cu anul 2004, membră a grupului austriac Lasselsberger, acesta fiind unul dintre cei mai renumiţi producători europeni şi mondiali de plăci ceramice (gresie, faianţă, decoruri).
Odată cu intrarea în grupul Lasselsberger, Compania şi-a schimbat numele în Lasselsberger SA, dar a păstrat marca Cesarom, produsele fiind fabricate în prezent în unitatea de producţie Sanex de la Cluj-Napoca. Grupul austriac Lasselsberger deţine 67,93% din totalul acţiunilor societăţii Sanex SA.
În prezent, capacitatea totală de producţie se ridică la 6,7 milioane de metri pătraţi anual, Lasselsberger România comercializând prin intermediul a peste 150 de parteneri (distribuitori, magazine specializate şi lanţuri DIY) o gamă variată de modele de gresie, faianţă şi plăci de decor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News