Cetăţean turc, depistat în timp ce încerca să intre ilegal în România ascuns deasupra unei cabine de camion

Un cetăţean turc în vârstă de 24 de ani a fost depistat de autorităţile de frontieră în timp ce încerca să intre ilegal în România ascuns sub paravântul cabinei unui camion condus de un alt cetăţean, de aceeaşi naţionalitate.

"Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Giurgiu - Punctul de Trecere a Frontierei Calafat au efectuat formalităţile de intrare în România pentru un camion marca Daf condus de un cetăţean turc. Acesta era însoţit de un conaţional care avea calitatea de şofer de rezervă. Cei doi transportau diverse produse din Turcia cu destinaţia Elveţia. În baza analizei de risc, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari a efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport. Astfel, a fost descoperită ascunsă, deasupra cabinei automarfarului, în spatele paravântului, o persoană de sex masculin', se arată într-un comunicat de presă emis, joi, de ITPF Giurgiu.

În cadrul cercetărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoana ascunsă este un cetăţean turc în vârstă de 24 de ani, solicitant de azil în Bulgaria. Acesta a declarat că a recurs la această metodă deoarece intenţiona să ajungă în Germania, urmând ca la destinaţie să-i plătească şoferului camionului suma de 1.500 de euro.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, cei trei bărbaţi au fost preluaţi de Poliţia de Frontiera Bulgară, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale care se impun. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel