Cezar Preda: PDL aşteaptă autosuspendarea de onoare a celor trimişi în judecată

Cezar-Preda
Cezar-Preda

Partidul Democrat Liberal a decis că actul unilateral care arată credibilitatea şi onoarea celor trimişi în judecată este autosuspendarea, iar formaţiunea aşteaptă acum reacţia celor vizaţi, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă la Buzău, vicepreşedintele PDL, deputatul Cezar Preda.

"Autosuspendarea este un act unilateral, care arată credibilitatea şi onoarea celor trimişi în judecată. Prin acest act ei demonstrează prin iniţiativă proprie că Partidul Democrat Liberal este un partid matur, cu oameni responsabili. Aşteptăm reacţia celor vizaţi, să vedem dacă au onoare şi dacă suntem un partid de oameni tari", a susţinut Cezar Preda, citat de Agerpres.

Consiliul Naţional de Coordonare al PDL, desfăşurat sâmbătă, a adoptat mai multe modificări la statutul partidului, însă nu în forma propusă de Monica Macovei, Cristian Preda şi Sever Voinescu.

Voturile celor trei au fost, de altfel, singurele înregistrate împotriva modificărilor la statut.

Potrivit modificărilor statutului, membrii PDL se vor putea autosuspenda pe anumite termene din această calitate, de asemenea, în cazul arestării preventive, suspendarea se aplică de drept.

Printre cele mai importante modificări ale statului se numără şi interdicţia de a deveni membru PDL dacă doritorul a fost nomenclaturist sau i s-a stabilit, printr-o hotărâre definitivă, calitatea de colaborator al Securităţii sau că a făcut poliţie politică.

Calitatea de membru al PDL se pierde, potrivit modificărilor la statut, prin retragere, radiere sau excludere dacă a fost condamnat penal, iar decizia nu poate fi contestată la niciunul dintre organismele partidului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel