Charles Michel va candida pentru Parlamentul European. Va pleca de la conducerea CE în iulie

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Șeful Consiuliului European, Charles Michel, va candida la europarlamentare.

Charles Michel, preşedintele Consiliului European, va candida la alegerile pentru Parlamentul European din iunie şi îşi va părăsi postul cel mai târziu la jumătatea lui iulie dacă va fi ales, a declarat el într-un interviu pentru ziarul belgian De Standaard, publicat sâmbătă, scrie Reuters.

”Am decis să candidez la alegerile europene din 2024. Dacă voi fi ales, îmi voi ocupa locul. Consiliul European poate anticipa şi numi un succesor până la sfârşitul lui iunie, începutul lui iulie", a declarat Michel.

Charles Michel, 48 de ani, este un fost prim-ministru belgian şi este preşedintele Consiliului European, grupul de lideri din cele 27 de state membre UE, de la sfârşitul anului 2019.

El va deschide lista partidului său belgian de centru-dreapta, Mouvement Reformateur, a spus De Standaard, scrie Agerpres.

Amintim că alegerile europarlamentare vor avea loc în 6-9 iunie, în toate țările membre ale Uniunii Europene.

Cine este Charles Michel

Charles Michel s-a născut în orașul belgian Namur, în 1975, când Uniunea Europeană era compusă din doar nouă state membre. Charles Michel a studiat dreptul la Universitatea din Bruxelles.

În 1998, a avut ocazia să participe la programul Erasmus. A plecat în Țările de Jos și s-a îndrăgostit de Amsterdam. ”M-am dus acolo ca belgian și m-am întors ca european convins”, spune el.

Acolo și-a făcut prieteni de pe întregul continent și a înțeles că Europa înseamnă în primul rând valorile sale: coabitarea pașnică, ascultarea altora și respectul arătat acestora – indiferent de culoarea, rasa sau originea persoanei.

După terminarea studiilor, a devenit avocat la Bruxelles. Pentru Charles Michel, dreptul a fost dintotdeauna un domeniu în care este vorba, în esență, despre cetățeni și despre protejarea drepturilor și a libertăților acestora.

Pasionat de politică de la o vârstă fragedă, Charles Michel a decis să candideze la alegeri imediat după absolvirea universității. A fost ales membru al parlamentului federal în 1999.

Un an mai târziu, a devenit ministrul valon al afacerilor interne și al funcției publice, iar în 2007, ministrul federal al cooperării pentru dezvoltare. A jucat un rol important în partidul său politic, MR (Mișcarea reformatoare), în calitate de purtător de cuvânt (2004-2011) și în cele din urmă de lider al partidului (2011-2014), potrivit prezentării de pe site-ul Consiliului European.

Citește și: Macron își doreşte un an 2024 al „afirmării democraţiilor liberale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel