Chaplin a fost un gurmand. În mai toate filmele sale a avut scene în care mânca. Clătite cu sirop de arţar în "Puştiul", ouă fierte moi în "Circul" sau chiar... gheată din piele fiartă, cu tot cu şireturi, în "Goana după aur". Dincolo de comicul scenelor, Charlie Chaplin adora să mănânce tot ce era mai bun. În special carne.
Era şi un mare fan al condimentelor. Obişnuia să înmoaie în sosuri aproape orice, inclusiv să întindă muştar pe biscuiţii dulci de la cafea. Făcea combinaţii neobişnuite între dulce şi sărat sau iute şi tot ce însemna vanilat. În multe dintre filmele sale apare stând la masă şi servind bucate. De exemplu, în The Kid, Charlie savurează un mic dejun cu clătite și o cină consistentă cu tocană. În "The Great Dictator", parodia lui Chaplin despre Hitler, realizată în anul 1940, în care Chaplin a vorbit pentru prima dată pe ecran, căpșunile și muștarul (nu se putea fără!) sunt în centrul atenției. Deși acestea erau doar recuzită pentru filmele sale, Chaplin, născut la Londra, a avut și alte legături cu mâncarea, având o pasiune atât pentru a o savura cât și pentru a o găti. De-a lungul vieții, Charles Chaplin a fost solicitat de organizații să doneze rețetele preferate pentru a fi publicate într-o carte de bucate, care urma să fie vândută pentru a strânge bani în scopuri caritabile.
Nu doar plăcintele cu mere îi făceau cu ochiul Marelui Vagabond dar şi rulada... evident, tot cu mere, pe care o şi gătea singur. Prima dintre cărţile cu reţete a fost Celebrated Actor-Folks’ Cookeries, publicată în 1916 de Mabel Rowland. În cadrul acesteia, Charlie a donat o rețetă pentru o ruladă cu mere, o fotografie, un autograf și un comentariu. În plus, acesta era cunoscut drept un iubitor de fripturi și plăcinte, mai ales cele cu mere, notează site-ul CharlieChaplin.
Puţini ştiu că Chaplin obişnuia să-şi mănânce ouăle fierte după ce le tăvălea, întâi, prin dulceaţă de cireşe sau jeleu de fructe de pădure. Îi plăceau combinaţiile "ciudate" iar cunoscuţii îi ştiau preferinţele. A mărturisit în notele sale biografice că, de mic copil, îi plăceau clătitele americane nu cu sirop de arţar şi unt pe deasupra ci... cu muştar. "Poate şi pentru că am fost sărac şi nu-mi permiteam mereu sirop de arţar", a fost chiar mărturisirea lui în rândul apropiaţilor.
În 1952, împreună cu soția sa, Oona, a părăsit Statele Unite și s-a stabilit în Elveția, unde cei doi au crescut opt copii. Mai târziu, în 1972 Charlie Chaplin s-a întors în Statele Unite pentru a primi un Oscar special. În 1975, cu doi ani înainte de moartea sa, a fost făcut cavaler de către regină.
Sursă: www.morningadvertiser.co.uk
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu