ChatGPT, predicție: Cine va fi președintele României în 2024

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

L-am întrebat pe ChatGPT, un model de inteligență artificială dezvoltat de OpenAI, bazat pe arhitectura GPT-4, cine va fi președintele României.

„Făcând o predicție bazată pe actualele dinamici politice și pe numele vehiculate în presă, există câțiva candidați care par să aibă șanse mai mari de a câștiga alegerile prezidențiale din România în 2024.

Marcel Ciolacu (PSD): Având în vedere poziția sa de premier și președinte al PSD, Ciolacu are o vizibilitate mare și suport politic semnificativ. PSD are o bază electorală puternică și, dacă Ciolacu reușește să-și consolideze susținerea în partid și în rândul electoratului, ar putea fi un candidat redutabil.

Nicolae Ciucă (PNL): Deși se confruntă cu provocări legate de un scandal de plagiat și o relație tensionată cu propriul partid, dacă PNL decide să-l susțină, Ciucă ar putea beneficia de suportul electoratului de dreapta. Totuși, problemele sale ar putea să-i afecteze șansele.

Mircea Geoană: În prezent secretar general adjunct al NATO, Geoană are o experiență vastă în politică și diplomație. Deși a pierdut la limită alegerile prezidențiale din 2009, reputația sa pe plan internațional și susținerea publicului ar putea să-l facă un candidat puternic​.

Cătălin Drulă (USR): Liderul USR ar putea atrage voturile electoratului tânăr și progresist. Experiența sa în IT și consultanță și dorința de schimbare ar putea fi atuuri importante în campanie​.

Laura Codruța Kövesi: Șefa Parchetului European și fostă șefă a DNA, Kövesi are o imagine publică puternică datorită luptei împotriva corupției. Deși nu a anunțat o candidatură oficială, numele ei este des vehiculat și ar putea fi un candidat surpriză care să mobilizeze votanții anti-corupție​.

Având în vedere aceste informații, o predicție rezonabilă ar fi că lupta se va da între Marcel Ciolacu și un candidat puternic de dreapta, posibil Mircea Geoană sau Laura Codruța Kövesi, dacă aceștia își vor anunța oficial candidaturile. Totuși, în politică, multe lucruri se pot schimba până la alegeri, iar surprizele nu sunt excluse”, spune ChatGPT.

ChatGPT jonglează doar cu informații de până în anul 2023, motiv pentru care l-a dat pe Cătălin Drulă drept președinte USR și candidat la prezidențiale.

„Rugat” să dea totuși un nume de președinte, ChatGPT „a zis”:

„Dacă ar fi să fac o predicție clară bazată pe informațiile disponibile până în prezent, aș spune că Marcel Ciolacu are cele mai mari șanse să devină președintele României în 2024. Aceasta se bazează pe poziția sa actuală de premier și președinte al PSD, pe baza solidă de susținere a partidului său și pe vizibilitatea politică semnificativă pe care o are​”.

2. FACEBOOK M... (ciolacu_65684300.jpg)

„Analistul” nostru avea date doar de până în 2023. Poate dacă avea și informațiile din anul curent, ne-ar fi dat alt nume.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel