În zilele cu restricții alimentare, putem pregăti un chec aperitiv de post, un deliciu culinar pe placul tuturor celor de la masă. Fie că organizăm acasă o petrecere în familie, fie vrem să ne bucurăm de un preparat inedit de post, checul aperitiv este alegerea perfectă. Iată cum să pregătești acasă un chec gustos și sănătos.
Perioada postului reprezintă o adevărată provocare culinară pentru gospodine. Acestea se întrec în tot felul de rețete când vine vorba de mâncărurile de post. Printre preferatele tuturor sunt rețetele cu dovlecei, extrem de gustoase și sănătoase, dar și ruladele aperitiv deosebite.
În zilele cu restricții alimentare, pe lângă un chec aperitiv de post, putem pregăti foarte rapid acasă și o plăcintă cu varză murată, cu un aluat fraged de post. Mai mult, dacă vrem să ne revitalizăm organismul cu câteva preparate culinare sănătoase și recomandate în sezonul de primăvară, atunci ideală este ciorba de urzici de post sau o gustoasă mâncare de spanac cu orez.
Pe lângă tradiționalul chec de casă pufos, apreciat de cei mici este checul cu Nutella, un desert irezistibil. În schimb, checul aperitiv de post este ideal în perioadele cu restricții alimentare, dar și atunci când avem la masă persoane care țin dietă. Indiferent de ocazie, savurosul chec aperitiv va fi cu siguranță pe placul musafirilor. Acesta se face foarte ușor acasă, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, vom obține un preparat culinar desăvârșit.
Pentru a face un chec aperitiv de post cu legume și ciuperci avem nevoie de câteva ingrediente precum 1 kg de cartofi, 2 căni de făină de calitate, 400 g de ciuperci champignon, 2 morcovi, jumătate de conopidă, 1 ardei gras, pătrunjel, 150 ml de iaurt de soia, 50 ml de lapte de soia, sare, piper și rozmarin pentru un plus de savoare.
Mai întâi tăiem toate legumele rondele și le punem la opărit. Când sunt gata se scot într-un vas și se lasă la scurs. Între timp, amestecăm făina cu laptele de soia și puțină sare până se omogenizează.
Compoziția obținută se toarnă într-o tavă de chec și se pune la cuptor timp de 10 minute. Când este gata, se scoate tava din cuptor și se pun legumele tăiate rondele și opărite anterior, iar deasupra se pune un strat de cartofi.
Peste chec se toarnă o compoziție făcută din iaurt de soia, rozmarin, piper, sare și trei linguri de făină. După ce se toarnă compoziția, deasupra se ornează checul aperitiv cu câteva bucățele de legume, apoi se pune la cuptor aproximativ 30 de minute.
Când este gata, se scoate din cuptor, se lasă la răcit apoi se taie felii. Cu siguranță vom obține cel mai bun chec aperitiv de post, iar aromele inedite, aspectul și gustul vor fi pe placul celor de la masă.
Atunci când vrem să ne bucurăm de un preparat culinar gustos în zilele cu restricții alimentare, putem pregăti acasă un chec aperitiv de post. Acesta se face foarte ușor și avem nevoie de câteva ingrediente pentru un deliciu de neuitat, scrie BZI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News